Nagy beruházás a Nissin Foodsnál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 22. 09:47

Új, mintegy 12 millió eurós beruházást hajtanak végre a Nissin Foods kecskeméti gyártóbázisán, logisztikai és termelési kapacitásuk bővítésére. A projekt során új gépeket, berendezéseket telepítenek és új raktár is épül. A 2024-ben befejeződő fejlesztések eredményeképpen a jelenleg több, mint 300 alkalmazotti létszám további 20 új munkahellyel bővül.

A Nissin az instant tészta megteremtője, amelyet Momofuku Ando alapított Japánban. Az eredeti terméket 1958-ban találták fel, mára világszerte 16 országban működnek, köztük Magyarországon is. A 2021-es év különlegs számukra, hiszen fő márkájuk – a poharas instant tészta – az un. Cup Noodles (Európában a Soba és a Cup Noodles) 50 éves évfordulóját ünnepli idén.


A Nissin Europe 30 évvel ezelőtt alakult meg Hollandiában és 2004-ben költöztek Magyarországra. Kecskemét az egyetlen gyártóüzem Európában és az itt készült termékeik több mint 90%-át, a németországi értékesítési és marketing bázisuk támogatásával jelenleg több, mint 20 országba exportálják.

2017-ben új gyárat építettek. Az elmúlt 5 évben megduplázták a vállalkozás méretét, amivel nemzetközileg versenyképes, ízletes és magas minőségű termékeket gyártanak. Az európai üzleti tevékenység jövőbeli fejlődésével tovább tudják bővíteni működésünket Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkeink