Nem találni madárinfluenzát egy hónapja a hazai baromfiállományban

Nem találni madárinfluenzát egy hónapja a hazai baromfiállományban

Sikeresnek bizonyult a madárinfluenza-járvány elleni védekezés: már több mint egy hónapja nem mutatták ki a vizsgálatok a vírust a hazai baromfiállományban. A kedvező tendenciát figyelembe véve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal...

Tovább olvasom

Növekedést várnak a szállásadók a következő három hónapban

A következő három hónapban az előző év azonos időszakához képest a szállásadók 50 százaléka növekedést vár a vendégéjszakák számában, 46 százalékuk stagnálást, és csupán 4 százalékuk vár visszaesést a turizmus...

Tovább olvasom

Magyarországra is megérkezett a Supreva, a késleltetett fizetési lehetőséget biztosító nagykereskedelmi online piactér

Az új digitális platform, a Supreva, egy olyan online piactér, amely lehetővé teszi a kisvállalkozások tulajdonosainak és a független márkáknak, hogy gyártói áron egy helyen adjanak el és vásároljanak. A...

Tovább olvasom

BDO: Hó végéig be kell fizetni az élelmiszerláncfelügyeleti díjat

Fontos határidőre figyelmeztet a magyarországi BDO. Július 31-ig az arra kötelezett vállalkozásoknak át kell utalniuk a díj első részét, míg a második fele a következő év január 31-ig lesz esedékes....

Tovább olvasom

Kicsit nyugodtabb az étolajpiac, de változtak a receptúrák

Habár úgy tűnik egy kicsit megnyugodott az étolajpiac, és Magyarországon egyáltalán nem beszélhetünk általánosan az étolaj hiányáról, azt azonban nem lehet kijelenteni, hogy egyáltalán nincsenek problémák az élelmiszeriparban felhasznált napraforgó-étolajjal...

Tovább olvasom

Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája lett a BOTANIQ Turai Kastély

Ismét díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards versenyén, a nemzetközi megmérettetésen a kastély idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának díját nyerte el – közölte csütörtökön a...

Tovább olvasom

A világ 50 legjobb étterme díjátadó – élő közvetítés 2022. július 18-án, 21.30-tól

A S. Pellegrino és az Acqua Panna 16. alkalommal csatlakozik A világ 50 legjobb étterme (The World’s 50 Best Restaurants) díjátadó jubileumi, 20. rendezvényéhez 2022. július 18-án, Londonban. A világhírű gasztronómiai ünnepség a...

Tovább olvasom

Gáz nélkül nincs sör?

A német Veltins sörgyár egyik vezetőjét megszólaltató Handelsblatt gazdasági szaklapot idézi a VIMOSZ legutóbbi hírlevelében, aki szerint, ha az orosz gáz nem érkezik, az a gyártási kapacitások legnagyobb részének leállásához...

Tovább olvasom

Rekordmértékben nőtt a SZÉP-kártya első féléves forgalma

A kártyakibocsátók adatai szerint idén az első félévben rekordmértékben növekedett a SZÉP-kártya forgalma – közölték a kibocsátók az MTI érdeklődésére.   A K&H Bank adatai szerint rekordmértékű, 31 százalékos növekedést...

Tovább olvasom

Amatőr termékfotó, profi ötlet – A nap videója

Ha csak a háttér változik a képernyőn, már akkor is szinte korlátlanok a fotós lehetőségei.    ...

Tovább olvasom

Új kutatás foglalja össze a növényi és állati fehérjék közti különbségeket

A Smart Protein projekt keretében az AgResearch kutatói nemrégiben egy olyan kutatási anyagot publikáltak, amelyben az állati és növényi eredetű fehérjék tápanyagtartalma és funkcionális tulajdonságai közötti különbségeket vizsgálják. Az emberi...

Tovább olvasom

A magyar borok iránt jelentős külföldi keresletre számít az agrárminisztérium

Európában idén nem várható kiugróan jó szőlőtermés, ezért várhatóan jelentős kereslet lesz idén a magyar borok iránt – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szőlő- bor- pálinka albizottsága előtt szerdán az...

Tovább olvasom

Rendkívüli támogatást igényelhetnek a baromfi- és kocatartók

A baromfi- és sertéstartók július 16-25. között elektronikusan nyújthatják be támogatási kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz, amely a jogos igényeket legkésőbb 2022. szeptember 30-áig fizeti ki – tájékoztatott csütörtöki közleményében az...

Tovább olvasom

Agrárminisztérium: az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön Lembergben.  ...

Tovább olvasom

Lassult Németoszágban a nagykereskedelmi árak emelkedése júniusban

Júniusban havi és éves szinten is lassult a nagykereskedelmi árak emelkedése Németországban.   A német statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön azt közölte, hogy júniusban 0,1 százalékkal nőttek a nagykereskedelmi árak...

Tovább olvasom

Eddig bírták a magyar termelők: elképesztő tojásdrágulás jöhet Magyarországon

Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Piaci Árinformációs Rendszerének (PÁIR) adatai szerint 2022-es év 26. hetében (június 27. – július 3.) a tojás bruttó ára a nagybani piacokon 44-50 forint volt, a...

Tovább olvasom

Az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – közölte Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön, Lembergben. A miniszter...

Tovább olvasom

Kimagasló a dolgozói elégedettség a dm-nél

Magas kitöltési aránnyal zárult a dm 2022-es Dolgozói Elégedettségi Felmérése, melyet a teljes európai konszernben elvégzett a vállalat. A magyar munkavállalók 80%-a vett részt a felmérésben. Az eredmények azt mutatják,...

Tovább olvasom

Stratégiai együttműködést kötött a turisztikai ügynökség a kertörökség népszerűsítésére

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Kertörökség Alapítvány (MKA) stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amely kiterjed a marketingkommunikáció kölcsönös támogatására, a hazai kertörökség minősítési rendszerének kidolgozására, valamint a turisztikai...

Tovább olvasom

Magyar innovátorok összefogása a fesztivál-catering zöldítéséért – Indul az EIT Food Challenge Labs 2022!

Magyarországon másodszor kerül megrendezésre a EIT Food Challenge Labs. A verseny célja, hogy az indulók innovatív ötleteket kutassanak fel az élelmiszeripar aktuális kihívásaira és ezzel egyidőben kidolgozzák a potenciális megoldásokat...

Tovább olvasom

Intenzív a munkaerőtoborzás – még sosem kerestek annyi embert, mint most

 Egyre több a betöltésre váró pozíció, nőnek a hirdetési számok: még sosem kerestek annyi munkavállalót a cégek, mint 2022 második negyedévében. A tavalyi év azonos időszakához képest 25 százalékkal több...

Tovább olvasom

Business Superbrands díjjal tüntették ki a magyar tulajdonú Florin Zrt.-t

A szegedi Florin Zrt. idén először elnyerte a Business Superbrands díjat, ezzel a szakértői bizottság az ország legkiemelkedőbb cégei közé választotta a társaságot. A 65 éves múlttal és tapasztalattal rendelkező, Magyarországon...

Tovább olvasom

A Brevel szerint a saját fejlesztésű mikroalgája lesz a legnépszerűbb alternatív fehérje-összetevő

A Brevel alapítója, Yonatan Golan azt mondja, hogy idővel a cége által gyártott mikroalgák lesznek a választott alternatív fehérje-összetevők. A szója és a borsó évtizedek óta az élelmiszerrendszer fő része....

Tovább olvasom

Spanyolország növekvő inflációt prognosztizál

A spanyol kormány megemeli inflációs előrejelzését, miután az éves infláció 37 éves csúcsát érte el a júniusig tartó időszakban – közölte Nadia Calvino gazdasági miniszter csütörtökön. A spanyol inflációs ráta...

Tovább olvasom

Magazin: A kereskedelem tartja magát, de van hova nőnie – A stratégiai munkaerőterv nélküli FMCG-cégek megítélése nagyot esett

A klímapolitikában és a munkaerőhiányban az a közös, hogy mindkét esetben rengeteget beszélünk róluk, feketére festve az eget, panaszkodva, azonban keveset teszünk, és azt is csak felületi kezelések szintjén. Pedig...

Tovább olvasom

A fenntarthatúsági törekvések már nem csupán ‘jó, ha van’ elvárásként fogalmazódnak meg a fogyasztók részéről

Európában minden ötödik étkezést otthonukon kívüli étkezési szolgáltatásokból fogyasztanak el az emberek, nevezetesen éttermekben, élelmiszer-kiszállítókban és élelmiszerüzletekben. A fogyasztók még a házon kívüli étkezések során is biztosítani akarják, hogy az...

Tovább olvasom

A szalonna ritmusa – A nap videója

Mutattunk már néhány meghökkentő videót baconmániás hírességek elvetemült ötleteiről, de a Reggie Watts klipje több, mint egy vicces ötlet: zenének sem utolsó!    ...

Tovább olvasom

Nagyon japán kombó – A nap képe

Ilyet is csak a japánok tudnak kitalálni: Kit-Kat sushi! A két „alapanyag” összeillesztése – méghozzá a japán gasztronómiára jellemző igényességgel – korántsem csak a sushi népszerűségének köszönhető: a szigetországban a...

Tovább olvasom

Turizmus Konjunktúra Index – 2022 június

A tágabb értelemben vett turisztikai ágazat (turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés stb.) régóta küzd információhiánnyal. A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal és a GKI Gazdaságkutató...

Tovább olvasom

A magyar haltermelés újabb mérföldkövéhez érkezett

A magyar haltermelés újabb „mérföldkövének” nevezte az agrárminiszter kedden az új brand, a Balatoni hal eredetmegjelöléssel ellátott, uniós oltalom alatt álló termékek megjelenését. Nagy István Balatonbogláron, sajtótájékoztatón leszögezte, bár sok kritika...

Tovább olvasom
Oldal