Elkészült a Trigánit első romániai bevásárlóközpontja

Elkészült a Trigánit első romániai bevásárlóközpontja

A 80 ezer négyzetmétes, többfunkciós épület 15 hónap alatt valósult meg, mintegy 200 üzlet működik benne és 2500 férőhelyes parkoló övezi. A Polus Center Cluj alapozásakor  a helyszínen római korból...

Tovább olvasom

A szájpropaganda a leghatékonyabb reklám

Sorrendben az újságok, rádió és tévé reklámjaiban bíznak leginkább a magyarok, a hagyományos médiumok közül – többek között ezt tárta fel a Nielsen piackutató intézet 47 országban, köztük Magyarországon is...

Tovább olvasom

Nem megyünk messze a friss kenyérért

A GfK Shopping Monitor tanulmányának adatai szerint a mindennapi kenyér és pékáruk fő beszerzési forrását a lakóhelyhez közeli kis önkiszolgáló üzletek jelentik, de a pékségek és kenyérboltok is a korábbiaknál...

Tovább olvasom

Tejipari Kerekasztal a SOLE-MiZo kezdeményezésével

A piac konszolidálódását a hazai tejipar érintettjei egy hosszú távú, valamennyi fél számára előnyös stratégia felállításával tudják a leginkább befolyásolni.  Dr. Tímár Imre, a SOLE-MiZo ZRt. elnök-vezérigazgatója tejipari kerekasztal-beszélgetésre invitálja...

Tovább olvasom

Konferencia Digitálisan ér(t)etlenek és haladók számára

2007. október 16-17-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Internet Hungary konferencia, hazánk meghatározó információs társadalommal foglalkozó rendezvénye. A számos hazai és külföldi szaktekintély részvételével megtartott 20 előadás, 10 fórum mellett...

Tovább olvasom

Travel Awards díjak a Kempinski

Az idegenforgalmi Oscarként is ismert versenyen három kategóriájában is győztes lett a Kempinski Hotel Corvinus Budapest. A 14. World Travel Awardson a szálloda nyerte el a Magyarország vezető üzleti szállodája...

Tovább olvasom

20 százalékkal kevesebb cukorrépát dolgoznak fel

A 805 ezer tonna nyersanyagból az előzetes becslések szerint összesen 119 ezer tonna cukor kerül majd a silókba. Ez fedezi a hazai szükségletet. A Magyar Cukor Zrt. két gyárában 55...

Tovább olvasom

Szivar és pálinka

Ötéves születésnapja alkalmából Agárdi Szivar aszútörköly elnevezésű új pálinkával jelentkezett az Agárdi Pálinkafőzde. A prémium termékből idén csupán ezer palackot hoznak forgalomba, a bevezetést támogató promócióban az italt szivarral összecsomagolva...

Tovább olvasom

Kétmillió dolláros Coke támogatás

Az üditőital óriás a palackok begyűjtését és újrahasznosítást az Egyesült Államokban szervező RecycleBank-ot támogatja a magas összeggel. A begyűjtött anyagok után a háztartások RecycleBank pontokat kapnak, amelyet Amerika-szerte több helyen...

Tovább olvasom

Létrejöhet a Nestlé Henniez megállapodás

A svájci versenyhatóság engedélyezte, hogy a Nestlé megvásárolja Sources Minérales Henniez SA 61,66 százalékát. A két társaság még szeptemberben írt alá megállapodást, melyet most szentesített a felügyelet. Az élelmiszeripari óriás...

Tovább olvasom

Házon belülről frissített a Kempinski

Szeptember elsejétől új szakembert neveztek ki a Kempinski Hotel Corvinus értékesítési- és marketingigazgatói posztjára.  Somlyai Zoltán házon belülről került a pozícióba, már a Hotel Corvinus szálloda megnyitása óta a vállalatnál...

Tovább olvasom

Új marketing vezető a Maspex Olympos-nál

Kiss Andrea korábban a Danon Csoporton belül a Győri Keksz senior márkacsoport menedzsereként dolgozott.  A szakember elődje Zarándy Katalin volt, aki szeptembertől a Sió-Eckes marketingigazgatójaként tevékenykedik. A 2005-ben alakult Maspex...

Tovább olvasom

Áremelésben gazdag ősz

Várhatóan 10-15 százalékos élelmiszer-árdrágulást tapasztalhatnak majd a magyar fogyasztók idén október és december között, derül ki az Agrár Európa Kft. Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének készített felméréséből.  Az áremeléseket a mezőgazdasági alapanyagok...

Tovább olvasom

Megnyílt az ország első integrált kereskedelmi parkja Vecsésen

A Market Central Ferihegy az AIG/Lincoln első kereskedelmi fejlesztése, és egyben a koncepció „úttörő” darabja. A jövőben Szegeden és Miskolcon épít hasonlóakat a cég. A 44 ezer m2-es parkban 31...

Tovább olvasom

Erősődő magyar-olasz gazdasági kapcsolatok

Együttműködési szerződést írt alá a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara és a Hungexpo Zrt.. A megállapodás szerint a MOKK támogatja a Hungexpo-s rendezvények promócióját saját kiadványaiban, (Newsletter,  La Circolare, Il Ponte)...

Tovább olvasom

Megújultak a Hotel Andrássy szobái

Az ötcsillagos luxusszálloda szobáinak fele már megszépült, az épület külső és belső kialakításában egyaránt a klasszikus Bauhaus stílus érvényesült.   A 1937-ben Hajós Alfréd által tervezett épületet 2001-ben külsejében újították...

Tovább olvasom

Tavasszal már vendégeket fogadhat a Hotel Divinus

Az eredeti tervekkel ellentétben csak jövő márciusban nyílik meg a debreceni ötcsillagos szálloda. A több mint 150 szobás hotel mediterrán stílusban épül, a városközponthoz közeli Nagyerdei körúton. A vendégeket 800...

Tovább olvasom

Figyelmeztetés a brazil hústermelőknek

A brazil kormányzat és a mezőgazdaság képviselői tagadják, hogy illegális növekedési hormonokat használnának, illetve azt állítják: betartják az EU márciusi ajánlásait. Az EU betilthatja a brazil húsimportot, mert az unió...

Tovább olvasom

Jól hoz a konyhára a diszkontlánc

A Manager Magazin ismét Karl és Theo Albrecht, az Aldi élelmiszerdiszkont-hálózat alapítóit találta a leggazdagabb németeknek.   Karl Albrecht a listavezető, egy év alatt 1,4 milliárd euróval 17,5 milliárd euróra...

Tovább olvasom

Napjaink vásárlói a fogyasztás szinten tartására törekednek

A lakosság többsége ugyanannyit vagy többet fogyaszt, mint tavaly nyáron. Nehezebben tartja a szintet, de talál hozzá megoldásokat – derül ki a Nielsen piackutató vállalat legújabb felméréséből. A kutatás szerint...

Tovább olvasom

Nem kell a korai karácsony

Egy friss amerikai felmérésből kiderül, hogy a fogyasztók negyven százaléka – tíz százalékkal több, mint tavaly – legkorábban is november végén kezdené meg az ajándékvásárlást. A nagy bevásárlóközpontok évről évre...

Tovább olvasom

Vége a textil háborúnak az EU és Kína között

Jövőre nem lesz EU-s textilkvóta a kínai termékekre, de monitorozzák a forgalmat. Elsősorban a pólók, pulóverek, férfi nadrágok, blúzok, ruhák, melltartók és ágyneműk kereskedelmét kísérik figyelemmel. Az Európába irányuló kínai...

Tovább olvasom

Átadták az Óvártej Zrt. mozarella és ricotta gyártó üzemét

Az 500 millió forintos beruházással felépült üzemben évente 3000 tonna mozarella sajtot és olasz savótúrót, ricottát gyártanak majd. A termékek nagy részét Olaszországban értékesítik. A fejlesztési összeg 40 százalékát az...

Tovább olvasom

2009-ben egyidőben lesz a Bta és a Hispack

A 3500 kiállító 85 ezer négyzetméteren, hat csarnokot tölt meg a barcelonai kiállítási helyszínen. A két vásár várhatóan 60 ezer szakmai látogatót vonz, 10 százalékukat külföldről.  A Barcelonai Vásárigazgatóság úgy...

Tovább olvasom

Közösen palackoz a Brau Union és a Spitz Gasteinerben

Joint venture cégbe vitte Gasteiner ásványvízet a Brau Union. A Heineken osztrák leányvállalata eladta a Gasteiner ásványvíz üzem 50 százalékát az üditőitalgyártó Spitznek. A pontos pénzügyi kondíciókról nem került nyilvánosságra...

Tovább olvasom

Skót whisky törvény készül Angliában

A védelemre a külföldi gyártókkal szemben van szüksége a skót whiskynek, amely az egyik legfontosabb exportcikk. Évente kétmilliárd font értékben exportálnak Skóciából whiskyt. Ha ezt az értéket tartani akarják, és...

Tovább olvasom

Népszerűek a sajátmárkás édességek Angliában

Nagy-Britanniában az elmúlt egy év alatt összesen 4,1 milliárd fontot költöttek el az emberek édességekre. A csokoládé igen kedvelt élelmiszer a szigetországban. Korábban főleg a jelentős csokigyártók termékei fogytak, mára...

Tovább olvasom

Közép-Kelet-Európában terjeszkedik a Nordsee

A német cég rövididőn belül 150 Campo's nevű gyorséttermet nyitna a régióban, ahol az ételek a vendégek szeme láttára készülnének el. A Nordsee étteremlánc tulajdonosa, Heiner Kamps újabb hálózattal terjeszkedik...

Tovább olvasom

Zwack siker az I. Budavári Pálinka-és Kolbászfesztiválon

Zwack Sándorral és a Manufaktúra főzőmesterével, Somogyi Józseffel is találkozhattak és beszélgethettek a Budai várba látogatók.A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra 21-féle pálinkával állt a vendégek rendelkezésére, a Kosher sorozatból a...

Tovább olvasom

Budapesten nyit exkluzív éttermet a Zatisi Catering

Már keresik az üzlethelységet a jövőre nyíló 80-100 fős belvárosi étteremhez. A catering piacon jól indult az évük. Tavasz óta van saját budapesti képviselete Csehország nagy múltú, piacvezető catering cégének,...

Tovább olvasom
Oldal