Kiugrást jelenthet az innováció

Kiugrást jelenthet az innováció

Az Európai Unió fokozatosan lemarad az innovációs szabadalmak és hasznosításuk területén, miközben az USA és Ázsia egyes országai elhúznak. A folyamat megállítására az Európai Unió stratégiát épít. Az Ernst &...

Tovább olvasom

Magazin: Szakács-avantgárd

Gyakran előfordul, hogy egy étterem egy szakácsról­ szól, de a 19. században épült Casino de Madrid épü­le­té­­ben­ kialakított, nemes egy­szerűséggel csak The Work­­shop of Paco Ron­­cero (ma­­gyarul: Paco Ron­cero műhe­­lye)­...

Tovább olvasom

Tovább csökken a cégajándékozás

A 2008 óta tartó visszaesés után az idén tovább csökken a karácsonyi cégajándékozás – derül ki a Promo Data Piackutató Kft. felméréséből. A Promo Data 3100 nagyvállalattal, a 300 millió...

Tovább olvasom

Bezár a Kapuvári Hús Zrt.

Jövő héten felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. 200 dolgozója – tájékoztatta a Világgazdaságot a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek és a féléves felmondási...

Tovább olvasom

Gyorséttermi ételek a repülőgépeken – A KFC és a Japan Airlines közös promóciója

A légitársaságok az életben maradásért (vagy éppen a nagyobb profitért) vívott harcának első áldozatai a repülés közben kiszolgált jó minőségű ételek voltak. A fapados járatok gyakorlatilag már semmilyen étkezést nem...

Tovább olvasom

Az Auchan veheti meg a Real üzletláncot

Németországi források szerint hamarosan létrejöhet a szerződés a Metro Csoport és az Auchan között, amelynek értelmében a Metro az Auchannak adja el Real elnevezésű kelet-európai élelmiszerhálózatát. A németországi és a...

Tovább olvasom

Megjelent A beszélő raktár

A beszélő raktár e-könyv A raktározási feladatok hangvezérléssel történő ellátása című fejezete immáron magyar nyelven is elérhető, letölthető a BCS oldaláról. „A legtöbb raktártechnikai fejlesztés elsődleges célja a tevékenységek hatékonyságának...

Tovább olvasom

Indulhat a Kolbászfalu program Békéscsabán

Indulhat a Kolbászfalu program Békéscsabán, miután a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből finanszírozott CsabaPark elnevezésű projekt 1,24 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az erről szóló szerződést a vidékfejlesztési miniszter pénteken...

Tovább olvasom

155. áruházát nyitotta meg a Lidl Magyarországon

November 29-én, csütörtökön a Lidl 155. hazai áruházát nyitotta meg Budapesten, a VIII. kerület Teleki tér 1. szám alatt. Az áruház 1274 négyzetméteren, széles termékkínálattal várja vásárlóit, amelyhez 60 autót...

Tovább olvasom

Konyhai harcosok klubja – A nap videója

David Fincher 1999-ben bemutatott klasszikusának, a Harcosok klubjának (Fight Club) paródiája szolgál Jamie Oliver december 6-án induló új gasztronómiai sorozata reklámfilmjeként. Mint tudjuk, Jamiet valamiért sokat „foglalkoztatja” az eredeti film...

Tovább olvasom

„Éld újra Tokajt!”

„Éld újra Tokajt!” – ezzel a szlogennel nyílik meg jövő év első felében a Basilicus BORkulTÚRA Központ, mely modern turisztikai szolgáltatásokat, információkat kínál a tokaji régióban. A Központ fő profiljának...

Tovább olvasom

Teltház lesz az Agromashexpo kiállítási területén

Teltház lesz a január végi Agromashexpo kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban; az agrárszakma bemutatójára a kiállítási vásárterület teljesen elkelt, várólistát alakítottak ki, amire az utóbbi időben nem volt példa –...

Tovább olvasom

Kicsi a szójabab, de erős, és… finom!

Nagy tömegeket mozgatott meg az egyik növényi alapú italokat és szója bázisú élelmiszereket gyártó cég receptversenye, a beküldött pályaművekre ugyanis kétezernél is több szavazat érkezett. A döntőbe jutott öt étel...

Tovább olvasom

Magazin: Az alap már szilárd!

Ha elfogadjuk a tényt, hogy az olasz tiramisut majdnem mindenki szereti – hazai éttermek nem kis hányadában is a kínálat része –, egy pillanatra sem lepődünk meg azon, hogy üzletkoncepciót...

Tovább olvasom

K&H: A bankkártyaforgalom tizedét a karácsonyi vásárlások adják

Kezdődik a karácsonyi vásárlások időszaka. A K&H Bank bankkártya használatról készített elemzései azt mutatják, hogy az ünnepi készülődés időszakában bonyolítjuk az egész éves bankkártyás tranzakciók mintegy 10 százalékát. Kozmetikai termékek,...

Tovább olvasom

Kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére

Soron kívüli kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére, az üzem helyzetének rendezésére elkészült egy előterjesztés, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a december 5-i kormányülésre terjeszt be – közölte Budai...

Tovább olvasom

Gluténmentes, gyorsfagyasztott tésztaspecialitásokat vezet be a Gergely Gasztronomi

A Gergely Gasztromoni Kft. hagyományos családi receptek alapján, gyorsfagyasztott, töltött és töltetlen tésztaféléket gyárt és értékesít országszerte immár 22 éve. A hazai tulajdonú vállalkozás új, gluténmentes specialitásokkal bővíti áruválasztékát. A...

Tovább olvasom

eNENET–Telekom: jelentés az internetgazdaságról

Lendületben van hazánkban az okostelefonok térnyerése – a tavalyi 800 ezres értékesítési számot már 2012 októberére átlépték a szolgáltatók, és a karácsonyi hajrának köszönhetően év végéig várhatóan összesen több mint...

Tovább olvasom

Nőtt tavaly a Sopron környéki szőlőtermő-terület, megmaradt a kékfrankos-túlsúly

Több mint nyolcvan hektárral bővült tavaly a Soproni környéki, 1417 hektáros szőlőtermő-terület; hét hektárt vágtak ki és kilencvent telepítettek be 2011-ben – olvasható abban a hegyközségi beszámolóban, amelyet csütörtöki ülésén...

Tovább olvasom

Cetelem: részletre vesszük a karácsonyi tabletet

Bár az üzletek már novembertől készenlétben állnak, egyre később indulunk a karácsonyi ajándékokért. December utolsó heteiben vesszük meg részletre a kiszemelt termékeket és tartalékolunk az év eleji akciókra is. A...

Tovább olvasom

Az élelmiszerelosztás egyenlőtlenségeiről tanácskoztak Milánóban

Az élelmiszerelosztás világméretű egyenlőtlenségeire hívták fel a figyelmet a Milánóban csütörtökön véget ért Nemzetközi Élelmezési és Táplálkozási Fórum résztvevői. Hegyeket lehetne emelni abból az ételmennyiségből, amely évente szemétbe kerül –...

Tovább olvasom

A jövő konyhája a kiterjesztett valóságban – A nap videója

Milyen lesz a konyhánk néhány év múlva, amikor hétköznapjainkat talán a kiterjesztett valóságban éljük majd? Látomását Keiichi Matsuda fiatal japán építész diplomamunkájában osztotta meg a világgal. A kiterjesztett valóság (angolul...

Tovább olvasom

Dr. Oetker: „Támogatjuk a családot” rajzpályázat

A „Támogatjuk a Családot” Program a Dr. Oetker Magyarország Kft. társadalmi célú programja, mellyel célja, hogy mozgósítsa a közösségeket a család, mint egység, jelentőségére, a családban rejlő értékekre és mindazokra,...

Tovább olvasom

A Sangria tökéletes pohara

Ötletesebb poharat aligha tudnánk elképzelni a Sangria vagy a belőle készülő frissítők számára: egy megfelelően megtisztított félnarancs héja kreatív, találó, sőt, étvágygerjesztő geg. Az eszköz állandó eleme egy az erre...

Tovább olvasom

Gesztenye-gasztronómia a kávézóban

A gesztenyeszezont népszerűsítendő került sor a Lucullus BT első nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uránia Filmszínház kávézójában. Az esemény együttműködő partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt....

Tovább olvasom

Az év vendéglátós honlapjai

Ünnepélyes díjátadó gálaest keretében hirdették ki a Magyar Marketing Szövetség által 11. alkalommal megrendezett „Az Év Honlapja” pályázat nyerteseit. A pályázatra idén 360 nevezés érkezett, amely minden idők legnagyobb számú...

Tovább olvasom

Háromcsillagos szálloda épül Szekszárdon

Hétszázmillió forintos beruházással háromcsillagos szállodát épít a Mészáros Borház Kft. Szekszárdon, ahol az elmúlt négy évben négyszázzal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek férőhelyeinek száma. Mészáros Pál, a borászati cég ügyvezető igazgatója...

Tovább olvasom

Nielsen: értékben nőtt, mennyiségben csökkent a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok forgalma

Mintegy 255 milliárd forint bevételt ért el a kiskereskedelem háztartási vegyiáruból és kozmetikumból idén január-októberben, a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. Ez plusz 2 százalékot jelent, tíz hónapos összehasonlításban. Mennyiség szempontjából...

Tovább olvasom

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint nem lesz élelmiszer-árrobbanás

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérésére alapozva úgy véli, hogy a következő fél évben árrobbanás nem, inkább egy 10 százalék körüli, akár több lépcsőben megvalósuló, élelmiszer-áremelkedés...

Tovább olvasom

Magazin: Kebelcsoda!

Csak némi prüdériával nevezhetnénk rétegigények kielégítésének a nemrégiben nálunk is nyílt Hootersben és a hasonló koncepciójú éttermekben folyó „munkát”. Mennyire igényli ezeket a helyeket a piac? A feltett kérdésre –...

Tovább olvasom
Oldal