Kézművesegyetem – Hogyan legyek csúcséttermek beszállítója?
Természetesen nem kézműveseket képeznek a Santa Cruz-i Farmer University-n, hanem kézműves mezőgazdasági termékek előállítását oktatják. Ahogy nálunk is hívószó – többek között – a gasztronómiában, úgy az Államokban is lényegesen nagyobb a kézműves terméke értéke, mind a nagyüzemekben termelteké, különösen az éttermi alapanyagként. Ugyanakkor a kínálat nem nőhet egyik pillanatról a másikra. A másik oldalon ott vannak a termelők, akiknek a termékét az internet már közelebb hozza a potenciális vásárlóhoz, de miért is lennének vele tisztában, mik az éttermek igényei.
Ezt a helyzetet használja ki a kaliforniai városban működő Love Apple Farms nevű vállalkozás, amely termékei már jó ideje ismertek az USA csúcsgasztronómiájában, és többek között a 2 Michelin-csillagos, a világ top 50 étterme közé választott Manresa étterem állandó beszállítói. A 8 éve biodinamikus módszerekkel működő farmergazdaság tulajdonosa egészéves kurzust szervez, amelyen a farmerek (vagy bárki) elsajátíthatják a kifejezetten az éttermeknek szánt zöldségek és gyümölcsök termesztésének tudományát és művészetét!. A 12 hónapos program ára 14 000 dollár, azaz több mint 3,2 millió forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >