A Partner in Pet Food felvásárolja az Agro-Trust állateledel divízióját

Dátum: 2013. 07. 17. 11:08

Európa egyik meghatározó állateledel gyártója, a Partner in Pet Food ma bejelentette, hogy megegyeztek az Agro-Trust állateledel divíziójának felvásárlásáról, mely társaság egy mezőgazdasági szolgáltatásokkal és állateledel-gyártással foglalkozó családi kézben lévő magyar vállalkozás.

Az Agro-Trust innovatív, kiváló minőségű állateledel-gyártásáról ismert és az utóbbi néhány évben komoly beruházásokat kezdeményezett a gyártástechnológia és a kapacitásbővítés terén, melyek révén minőségi alutálkás termékek, szalámik és szárított illetve füstölt jutalomfalat termékek gyártását kezdhette meg.

A PPF ezen befektetése a vállalat azon stratégiáját támogatja, hogy ezáltal megerősítheti pozícióját az állateledel gyártás fokozott versenyében. Az Agro-Trust alutálkás vonalának beolvasztása eredményeképp a PPF képes lesz teljesebb termékskálát felvonultatni a főbb hobbiállat eledel kiszerelések terén, így a lehető legkülönbözőbb fogyasztói és viszonteladói igényeket és elvárásokat elégítheti majd ki. Ezen felül a vállalat a piac prémium és szuper –prémium szegmensére is kiterjeszti kínálatát, az előző évben elért jelentős alutasakos termékek növekvő trendjére építve.

A PPF folyamatos növekedési stratégiájának részeként a vállalat további befektetéseket tervez az Agro-Trust alutálkás termékvonalába. Ezen beruházás a gyártókapacitás kiterjesztését eredményezi majd, beintegrálva azt a PPF páneurópai gyártóhálózatába és hosszútávon fenntartható, magas szaktudású munkahelyeket teremtve.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyástól függően a tranzakció lezárása 2013 harmadik negyedévére várható.

Az akvizícióról Chris Mruck, az Advent International vezető partnere és Közép-Európai vezetője a következőt nyilatkozta: “Egyértelmű, hogy a PPF […] állateledel gyártás terén jelentős pozícióra tett szert. Az új befektetés ezen határozott alapokra épít, lehetővé téve a vállalat számára, hogy tőkét kovácsoljon a meglévő […] növekedési lehetőségekből.”

Balogh Attila, a Partner in Pet Food cégcsoport vezérigazgatója szerint: “Az Agro-Trust PPF általi akvizíciója révén a vállalat kétségkívül egy új, izgalmas fejlődési fázisba lépett. Lehetővé teszi számunkra, hogy a kisállateledel még több fajtáját és kiszerelését kínálhassuk a fogyasztók és viszonteladók elvárásainak kielégítése tekintetében. Ezen keresztül a folyamatos növekedési stratégiánk részeként az alutáskás termékeink kiváló teljesítményére fogunk építeni Európa szerte.”

Kedves Ferenc, a PPF Hungária Kft. ügyvezetője nyilatkozta: “Az Agro-Trust hobbiállat eledel vonala képessé tesz minket arra, hogy magas minőségű, prémium alutálkás termékeket fejlesszünk ki és kínáljunk vásárlóink számára […].”

Jakus Róbert, az Agro-Trust ügyvezetője: “Az állateledel divíziónk PPF általi akvizíciója az alutálkás termékek és szalámik gyártásának növekedését támogatja. Biztosítja üzletágunk továbbfejlesztését, lehetővé téve ügyfeleink számára, hogy a PPF gazdag és változatos portfóliójából profitáljanak.”