Fehérek és sárgák – A nap videója

Fehérek és sárgák – A nap videója

Szigorúan véve semmi másra nincs szükség a tojás fehérjéjének és sárgájának tökéletes elválasztására, mint egy üres félliteres műanyag palackra. A wow-faktor mellett a dallamos kínai nyelv is gazdagítja mai videónkat...

Tovább olvasom

FAO: Csomagolással a globális élelmiszer-veszteség és -pazarlás ellen

Az ésszerű adagok, a „fogyasztható” és a „minőségét megőrzi” egyértelmű jelölése és a hosszabb eltarthatóságot garantáló új csomagolási megoldások csak néhány példa, mivel járulhat hozzá a csomagolás az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez...

Tovább olvasom

Hamarosan itt a mesterséges hús

Az Egyesült Államokban és Hollandiában már közel járnak a mesterséges hús megalkotásához, amit az is bizonyít, hogy már az amerikai kongresszus is foglalkozik a kérdéssel – írja az agrarszektor.hu. A...

Tovább olvasom

Magazin: Fő a bizalom!

A babaápolási termékek kategóriája folyamatos innovációkkal és promóciós aktivitásokkal ösztönzi az eladásokat. A márkagyártóknak a márkahű fogyasztók megtartása külön feladata lett, a saját márkák ebben a szegmensben is kihívóként léptek...

Tovább olvasom

GfK: 6 százalékkal nőhet a bolti kiskereskedelmi forgalom az idén

A bolti kiskereskedelmi forgalom 6 százalékkal nőhet az idén Magyarországon, míg az Európai Unió 28 országában (EU-28) 2,1 százalékos lesz az átlagos növekedés a GfK piackutató 32 európai ország kiskereskedelméről...

Tovább olvasom

„Nyár, dinnye, szeletem” – kóstoltató kampánnyal népszerűsítik a hazai dinnyét

Hazánkban harmadik alkalommal indul „Nyár, dinnye, szeletem” elnevezéssel dinnyekampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával, azzal a céllal, hogy tudatosítsa a hazai...

Tovább olvasom

Stratégiai kérdés a mezőgazdaság GMO-mentessége

Magyarország stratégiai kérdésként kezeli a mezőgazdaság GMO-mentes státuszának megőrzését, és az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Kozárdon, egy szakmai konferencián. Farkas...

Tovább olvasom

Igencsak gyönge kajszitermés várható

– Nem kizárt, hogy az elmúlt tíz-tizenöt év leggyengébb kajszitermését szüretelhetjük idén – mondta a Világgazdaságnak Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke. A gyümölcs termése évjárattól függően...

Tovább olvasom

Már kapható a magyar dinnye a legtöbb áruházláncnál

Már a legtöbb magyarországi áruházláncnál kapható belföldön termelt dinnye a piaci szereplők tájékoztatása szerint. A Lidl Magyarország az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette, hogy múlt csütörtöktől raktáraiba kizárólag magyar dinnye érkezik,...

Tovább olvasom

Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók ideiglenes ALDI-üzletekkel Magyarországon. Idén két ALDI pop-up üzlet és három ALDI GrillTerasz várja a zenei fesztiválok résztvevőit. Az ALDI 2016-ban nyitott ideiglenes üzleteket a legismertebb...

Tovább olvasom

Javította GDP-előrejelzését a Takarékbank

A Takarékbank elemzői a negyedévvel korábbi 4,5 százalékról enyhén, 4,6 százalékra növelték a GDP idei emelkedésére vonatkozó előrejelzésüket, alapvetően a beruházások fellendülésére alapozva – mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető...

Tovább olvasom

A NAV július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát

Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet a gépeikbe, amelyen keresztül az adóhivatal nyomon követheti az automaták forgalmát, a határidő lejárta után a...

Tovább olvasom

Véget ért a megújult CEBIT 2018

Mesterséges intelligencia, robotika, humaniod robotok, IoT, jövőbeli mobilitás és a blockchain – csak néhány kiemelt példa a megújult CEBIT tematikájából. A 2018-as CEBIT négy szekciója az üzleti sikert és az...

Tovább olvasom

Szállodaszövetség: 30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest – mondta Könnyid László, a szervezet elnöke...

Tovább olvasom

Hogyan írják a húslevest braille-ul?

Egy 15 éves vak louisianai kislány azzal keresi zsebpénzét, hogy braille nyelvre, azaz újjal kitapogatható betűjelekre fordítja le éttermek étlapját. Az USA-ban, ahol sokat adnak hátrányos helyzetűek megfelelő kezelésére, nem...

Tovább olvasom

Ha zöld, akkor érzelem, ha retek, akkor izgalom – A nap videója

Hanghoz az íz, színhez az illat; szinesztéziának azt a mentális jelenséget, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet. Mai videónk zseniális hiperrealista paródia arról, mit jelent...

Tovább olvasom

Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón

Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón – közölte a fürdőváros polgármestere az MTI-vel. Sóvágó László tájékoztatása szerint teljesen felújítják a gyógyfürdő...

Tovább olvasom

A Pizza Hut is leáll az antibiotikumos csirkehússal

A Pizza Hut 2022-re beszünteti az antibiotikumos csirkehús felhasználását az amerikai gyorséttermeiben – írja az agrarszektor.hu. Az étteremlánc e tervével olyan versenytársaihoz csatlakozik, mint a McDonald’s és a KFC. A...

Tovább olvasom

Bővülhet a mezőgazdasági kivitel Kínába

Bővülhet a mezőgazdasági kivitel Kínába, különösen a magas feldolgozottságú termékek exportjára kell törekedni – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetésen. A tárca hétfői...

Tovább olvasom

Magazin: Jó ét-vágyat!

A zsírban gazdag régi magyar konyha már a múlté, de a változatos alapanyagokból sokféle módon felhasznált olajok még a jövő. A kettő között valahol félúton jár a hazai, napraforgó-dominanciájú étolajpiac....

Tovább olvasom

Új történelmi csúcson a GKI konjunktúraindexe

Júniusban ismét csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások megközelítették februári csúcspontjukat, s a fogyasztóiak sem sokkal maradtak el...

Tovább olvasom

Nyári találkozó az Essitynél

Június 21-én tartotta soron következő ülését a POPAI, melynek helyszínét az Essity biztosította. Folytatva az ez évre meghirdetett témát, az előadások és az azt követő kötetlen beszélgetés a hatékony in-store...

Tovább olvasom

Magyarország az EU negyedik legolcsóbb országa

2017-ben Dánia volt a legdrágább ország az Európai Unióban, Bulgária pedig a legolcsóbb. Magyarország a negyedik legolcsóbb ország volt a listán árszínvonalban, Lengyelországot Romániát és Bulgáriát lehagyva – idézi az...

Tovább olvasom

Elemzők: a vártnál egész évben magasabb lehet a növekedés

Az elemzői várakozásokat is enyhén túlszárnyalta a magyar GDP első negyedévi növekedése, ami alapján a Takarékbank és az ING Bank máris felfelé javította az idei egész évre vonatkozó növekedési várakozását....

Tovább olvasom

Egy év alatt több mint negyedével nőtt a tej zsírértéke

Ágazati elemzők már hónapok óta figyelmeztettek erre a trendre, de ekkora változásra talán ők sem számítottak. A tej zsírértéke 27 százalékkal nőtt, míg fehérjeértéke 28 százalékkal csökkent májusban az egy...

Tovább olvasom

Új ügyvezető a Szamos élén

Változatlan tulajdonosi struktúra mellett holdinggá alakult és egyben új ügyvezetőt nevezett ki a Szamos Marcipán Kft. élére a Szamos családi vállalkozás tulajdonosi menedzsmentje. Justin István széleskörű kereskedelmi, áruforgalmi tapasztalattal és...

Tovább olvasom

Új vezérigazgató a Sága élén

Augusztus elsejétől új vezérigazgató irányítja a magyar piac vezető szárnyastermék-márkáját gyártó cégét, a Sága Foods Zrt.-t. Muzsek András új piacokra vezetné a sárvári társaságot, és szeretne újra kiemelkedő termékinnovációkat megvalósítani...

Tovább olvasom

Megújította együttműködését a FruitVeb és a Budapesti Nagybani Piac

Az infrastruktúra fejlesztését és az információáramlás fontosságát hangsúlyozta Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója a második Piac Éjszakájának sajtótájékoztatóján. A célok eléréséhez a piac vezetősége megújította együttműködését a FruitVebbel,...

Tovább olvasom

A Schweppes töbszörös díjnyertes kampányát Liu Shaolin Sándorral folytatja az Adamsky

Liu Shaolin Sándorral, Liptai Claudiával és Kiss Ádámmal folytatódik a Schweppes tavalyi, A felfedezés íze című kampánya, amelynek keretében a szereplők egymás bőrébe bújva lépnek ki a komfortzónájukból. A márka...

Tovább olvasom

A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit

Mi magyarok mindenhez is értünk, így természetesen a sörfőzéshez is. A Soproni most felkutatja a tehetségeket: versenyt hirdet, hogy megtalálja az ország legjobb otthoni sörfőzőjét és legkifinomultabb sörszakértőit. Az Első...

Tovább olvasom
Oldal