Sok gyakorlat teszi a nagymestert!

Sok gyakorlat teszi a nagymestert!

Meskál Tibort, a Corinthia Grand Hotel Royal ügyeletes igazgatóját 2019-ben Gundel-díjjal tüntette ki a szakma – a díj ürügyén kértük, ossza meg olvasóinkkal hat évtizednyi munka örömeit és véleményét a...

Tovább olvasom

Séfregény 25 recepttel

Szakácskabátba zárva címmel jelent meg Vomberg Frigyes, az olvasóink által már jól ismert Gundel-díjas séf izgalmas önéletrajzi könyve. A szakács nevét akkor ismerte meg az egész ország, amikor évekig edzőként...

Tovább olvasom

75 %-ban újrahasznosított palackokra vált Nestlé a Henniez ásványvizeknél

A Nestlé Waters Henniez márkája olyan palackokra váltott, amelyek 75 százalékban újrahasznosított műanyagból vannak. A Nestlé azt követően jelentette be a lépést, hogy újabb 2 milliárd svájci frankot inversztált fenntartható...

Tovább olvasom

Bizonytalanul

Nem sok pihenést biztosított a tavalyi év vége, ahogy az évkezdet sem. A piac nagy nyüzsgésben folytatta működését a januárral, a „már nem szezon” időszakban is. És ebben nemcsak az...

Tovább olvasom

Újrahasznosított műanyag flakonokat dob piacra a Coca-Cola Svédországban

100 százalékban újrahasznosított flakonokban értékesíti üdítőitalait a Coca-Cola Svédországban. A cég egyúttal új címkéket vezet be a Coca-Cola, a Fanta, a Sprite és a Bonaqua termékeken, hogy informálja a vásárlókat...

Tovább olvasom

A koronavírus megnehezíti az Amazon munkáját

Termékhiányra számítanak az Amazonon kereskedő cégek, mivel a kínai munkások a koronavírus terjedésétől tartva nem fognak tudni, vagy nem akarnak visszatérni munkahelyeikre. Az Amazonon árusító vállalatok közül több mint egymillió...

Tovább olvasom

Magazin: Modern borágazati irányítás

A magyar borvidékek eltérő történelmi hagyományai, az alulról építkező hegyközségi szervezet területi tagozottsága, a magyar jogrend által meghatározott önigazgatási és közigazgatási jellegének együttese, valamint az EU borpiac-szabályozásának összetettsége speciális helyzetet...

Tovább olvasom

AM-államtitkár: a mangalicatenyésztés a 21. században is piacképes

A mangalicatenyésztés nem csupán hagyományőrzés, hanem folyamatosan fejlődő, a 21. században is piacképes értékteremtés – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a 13. Budapesti Mangalica Fesztivál megnyitóján. Feldman...

Tovább olvasom

Csaknem 900 millió forintos fejlesztés a Bát-Grill Kft.-nél

A baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. 870 milllió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 321...

Tovább olvasom

Csaknem 5 milliárd euró volt a tavalyi külkereskedelmi mérlegtöbblet

Az export euróban számolt értéke 4,0 százalékkal, az importé 4,8 százalékkal nőtt 2019-ben az előző évihez képest, a külkereskedelmi mérleg többlete 4,985 milliárd euró lett, 535 millió euróval csökkent –...

Tovább olvasom

Lecsót főztek a Közékeztetési szakácsversenyen

Február 6-án rendezték meg az év legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításán, a Sirhán a Közékeztetési szakácsversenyt, aminek idei versenyfogása a lecsó volt. A versenyt a tizenkét induló csapat közül a...

Tovább olvasom

Agrárkutatási központ: mintegy 250 millió forintból újult meg a „ceglédi gyümölcskutató”

Mintegy 250 millió forintból újult meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcs-és Dísznövénytermesztési Kutatóintézetének Ceglédi Kutató Állomása – közölte az agrárkutatási központ  az MTI-vel. A kutatóállomás épületei energetikai...

Tovább olvasom

NAV: 27 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak az M3-as autópályán

Mintegy 27 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak egy teherautóban az M3-as autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.   A közlemény szerint a pénzügyőrök...

Tovább olvasom

Allen & Overy: visszaesett a nemzetközi vállalatfelvásárlások és egyesülések aránya tavaly

A globális felvásárlási és vállalategyesülési piacon (Mergers and Acquisitions, M&A) visszaesett a nemzetközi ügyletek aránya, a befektetők mindenütt főképp a saját piacaikra összpontosítottak tavaly – mondta Budapesten az Allen &...

Tovább olvasom

Sirha: sikeres kiállítást zárt a Hungexpo

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő a most véget ért Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban az előző rendezvényhez képest...

Tovább olvasom

Kelemen Roland nyerte a fenntarthatósági különdíjat a Bocuse d’Or budapesti döntőjén

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje büszkélkedhet a S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíjával, melyet első alkalommal adtak át a Bocuse d’Or séfverseny budapesti válogatóján. Az első helyen Veres István...

Tovább olvasom

KSH: tavaly több külföldi turistát látott vendégül Magyarország

Az előző évihez képest 192 ezerrel, 3,2 százalékkal több, összesen 6,137 millió külföldi vendég 2,3 százalékkal több, 15,687 millió vendégéjszakát töltött el 2019-ben a kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldi vendégek száma...

Tovább olvasom

Hévíz a top tizenöt legkedveltebb európai úti cél egyike

Hévíz bekerült a legkedveltebb 15 európai úti cél közé a napokban lezárult közönségszavazás eredményeként – tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a január 15. és február...

Tovább olvasom

Szakácskabátba zárva – könyvbemutató az MKVM-ben

Hogyan lesz egy öntörvényű, rakoncátlan kisfiúból az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsa? Miért válik néha a máskor kényelmes szakácskabát egyszeriben elviselhetetlenül szűkké, szinte fojtogatóvá? Többek között ezekről a kérdésekről beszélget a...

Tovább olvasom

Vajkrémvirágcsokor – A nap videója

Süteménydíszítés alapfokon....

Tovább olvasom

FAO: Kedvezőbb élelmiszerárak az olcsóbb tejtermékek miatt

Mérséklődtek a nemzetközi élelmiszerárak októberben, lekövetve a tejtermékek árának mozgását, így indexük 27 %-kal alacsonyabban zárt, mint minden idők legmagasabb értéke 2011 októberéből. A FAO élelmiszerár-index (176,4 pont), amely az...

Tovább olvasom

Több mint 22 millió vendéget fogadtak tavaly a csehországi szálláshelyek

Rekordszámú, több mint 22 millió vendég szállt meg tavaly a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, ami 3,5 százalékkal több, mint 2018-ban – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken Prágában....

Tovább olvasom

Jogszabály és támogatások segítik az öntözött területek növelését

A 2020 januárjában életbe lépett új jogszabály lehetőséget biztosít a hazai öntözött területek növelésére, melyhez egyszerűsített öntözésfejlesztési tervek készülhetnek, a mezőgazdasági termelők pedig öntözési közösségeket hozhatnak létre – olvasható az...

Tovább olvasom

Kaufland: az étel, mint gyógyszer

Új koncepciót tesztel a Kaufland: a kiskereskedő orvosokkal működik együtt, akik receptre írják fel betegeiknek, milyen élelmiszert vásároljanak egészségük megőrzése érdekében. A pilot tavaly tavasszal indult Cincinnatiban: az itt dolgozó...

Tovább olvasom

Norvégia megemeli a lazackitermelési kvótát

Norvégia engedélyezi a halgazdaságoknak, hogy növeljék a lazac- és pisztrángtermelést az ország 9 régiójában. Az új szabályozás évente 23 ezer tonna lazac és pisztráng halászását teszi lehetővé. A „közlekedési lámpa”-rendszer...

Tovább olvasom

Eltávolítja a mikroműanyagokat higiéniai termékeiből a Kaufland

2021 végéig kivonja a mikroműanyagokat kozmetikai és higiéniai termékeiből a Kaufland. A kiskereskedő eddig 160 saját márkás termékből távolította el a mikroplasztikot. Ezeken az árucikkeken február végétől a cég feltünteti...

Tovább olvasom

Desszertverseny a Sirhán

Tóth Viktória és Fekete Annamária, a Textura étterem csapata nyerte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett 2020-as Desszert Versenyt, a második helyen Szőke Adrienn és Vaszilovics Ádám, a...

Tovább olvasom

Lendvai Levente, az Arany Kaviár séfje lett a Jeunes Chefs Rôtisseurs Ifjúsági Szakács VB hazai döntőjének győztese

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én,...

Tovább olvasom

FAO: januárban tovább emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak

Januárban már a negyedik egymást követő hónapban nőttek a világpiaci élelmiszerárak, ezúttal elsősorban a növényi olajok, a cukor és a szemes termények drágulása miatt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete...

Tovább olvasom

A Millenáris parkban mutatkozik be a magyar kávés szakma

Ötven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 11. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris park B csarnokában. A látogatók a belépőjegy...

Tovább olvasom
Oldal