Norvégia megemeli a lazackitermelési kvótát
Norvégia engedélyezi a halgazdaságoknak, hogy növeljék a lazac- és pisztrángtermelést az ország 9 régiójában.
Az új szabályozás évente 23 ezer tonna lazac és pisztráng halászását teszi lehetővé.
A „közlekedési lámpa”-rendszer lényege, hogy a szabályozás piros, sárga és zöld színkódot használ, amely azt jelzi, hogy mely régiókban lehet növelni a halászatot, és hol kell csökkenteni a környezet védelme érdekében.
Az ország 13 halászati régiójából kilenc kapott zöld lámpát, kettő sárgát, kettő pedig vöröset. Az utóbbi négy régióban 6 százalékkal csökkentik majd a kitermelhető mennyiség arányát.
Kapcsolódó cikkeink
Innen érkezik a legtöbb hal az Unióba
Az Európai Unióban 2021-ben több mint 1,1 millió tonna vízi…
Tovább olvasom >Élelmiszerpazarlás mérséklését szolgáló menüt készített a SPAR Norvégiában
A SPAR Norvégia egy népszerű élelmiszer-bloggerrel együttműködve állított össze élelmiszerpazarlás-mentes…
Tovább olvasom >Meny: 34 százalékkal kevesebb kenyér kerül a hulladékba
A norvég Meny üzletláncnál az elmúlt hat hónapban összesen 34%-kal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták az „Év promóciója 2024”-díjakat
Idén 16. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)
Ma van a Logisztika Napja. Ilyenkor országhatáron innen és túl…
Tovább olvasom >