Séfregény 25 recepttel
Szakácskabátba zárva címmel jelent meg Vomberg Frigyes, az olvasóink által már jól ismert Gundel-díjas séf izgalmas önéletrajzi könyve. A szakács nevét akkor ismerte meg az egész ország, amikor évekig edzőként vett részt a magyar Bocuse d’Or csapat munkájában, és aktív részese volt annak 2016-os győzelmében az európai döntőn.
Vomberg Frigyes életútja tele van meglepetésekkel. Ahogy ő meséli, öntörvényű, rakoncátlan kisfiúból lett az ország egyik legfegyelmezettebb szakácsa. Szakmai életének jelentős részét az éttermi konyhákon kívül töltötte. Volt konyhafőnök, tanár, foodstylist és tehetségkutató tévéműsorok sztárja, a hazai gasztronómia és az oktatás megújításának egyik élharcosa.
A kötetben megszólalnak azok a barátok, kollégák, pályatársak, akikkel Vomberg Frigyes ma is szoros kapcsolatot ápol, és szóba kerülnek mindazok, akik fontos szerepet töltöttek be az életében. A kiadványban szereplő történetek mellett természetesen receptek is szerepelnek: 25 emblematikus, ám mostanra „vombergesített” fogáson keresztül követhetjük végig a főszereplő életútját. A fogásokat maga a mester főzte és tálalta, a fotókat régi „harcostársa”, Gálos Viktor készítette. //
Kapcsolódó cikkeink
Ön szerint ki érdemli a Gundel-díjat 2024-ben?
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >Új séfet igazolt a Lidl
A Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja…
Tovább olvasom >Ilyen volt az idei Gundel-díjátadó gála – A nap videója
Október 15-én a Gundel étteremben adták át az idei Gundel-díjakat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gurul, lebeg, italt hűt – A nap képe
Nélkülözhetetlen nyári partner, és több színben is megszerezhetők a Cuddy…
Tovább olvasom >MTÜ: soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén
Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén: az év első…
Tovább olvasom >Több mint 3 millió forintos bírságot szabott ki a Nébih strandbüfékre és streed food árusokra
A strandbüfék és a street food árusító helyek nyári szezonális…
Tovább olvasom >