Lendvai Levente, az Arany Kaviár séfje lett a Jeunes Chefs Rôtisseurs Ifjúsági Szakács VB hazai döntőjének győztese

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 02. 06. 12:04

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét.
A versenyen az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A Kert Bisztró 27 év alatti szakácsai indultak – a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük.
A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze.

A verseny dobogósai:
1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa
2. Akács István, Olimpia Étterem
3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkáért.
(Képünkön a dobogósok Kovács Lázárral)

Kapcsolódó cikkeink