Továbbra is veszteséges a húsmentes húst gyártó Beyond Meat
A kaliforniai Beyond Meat közzétette negyedik negyedéves jelentését, és bár a cég még mindig veszteséges, a nagyfokú keresletnövekedésnek köszönhetően vesztesége sokkal kevesebb, mint egy évvel korábban volt – írja az ABC News nyomán az origo.
kép: foodnavigator.com
Az El Segundo városában található vállalat tavaly debütált a tőzsdén, és negyedik negyedéves jelentése szerint 452 ezer dolláros (139,1 millió forint) veszteséget hozott össze, ami jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi negyedik negyedévhez képest, amikor még közel 7,5 millió dolláros (2,3 milliárd forint) veszteségről jelentett.
A FactSet által megkérdezett szakértők szerint azonban a részvényenkénti 1 centes veszteség elmaradt az elemzők által várt egy centes nyereséghez képest. A befektetők abban reménykedtek, hogy a harmadik negyedévhez hasonlóan ismét nyereséges lesz a cég.
A Beyond Meat részvénye hét százalékot esett és 99 dolláron (30 ezer forint) állt meg a korai tőzsdei kereskedésben. Tavaly júliusban a részvények értéke elérte a 240 dollárt (73 ezer forint), miután a vállalat megnövelte a 2019-es bevételi kilátásait.
Ugyanakkor a negyedik negyedében a cég bevétele 98,5 millió dollár volt, ami jócskán túlszárnyalta az elemzők által várt 81 millió dollárt.
Itt az ideje a növekedésnek”
– nyilatkozta Ethan Brown, a Beyond Meat vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat növényi alapú hamburgerei és kolbászai már kaphatók az egyik áruházlánc észak-amerikai üzleteiben is.
Korábban pedig a Starbucks jelentette be, hogy 1.500 kanadai egységében lehet ezentúl venni a Beyond Meat húsmentes húsból készült szendvicseket. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
A brit Co-opban terjeszkedik a Beyond Meat
A Beyond Meat növényi alapú alternatívái már az Egyesült Királyság…
Tovább olvasom >Durván emelkedik a baromfi – és sertéshús ára
Az AKI (Agrárközgazdasági Intézet) legfrissebb jelentése szerint a magyar baromfiágazat,…
Tovább olvasom >Drágulnak a húsok: az önköltségi árak emelkedése és a feldolgozók nehézségei állnak a háttérben
A húsok áremelkedése komoly kihívások elé állítja a feldolgozókat az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >