Lépések „műhús” ügyben
A sejttenyésztett élelmiszerekkel foglalkozó holland szervezet, a CANS bejelentette, hogy holland cégek mostantól benyújthatják kérelmeiket a tenyésztett hús és hal kóstolására, mielőtt az Európai Bizottság ezt uniós szinten jóváhagyja. Az első kérelmeket várhatóan 2024 elején bírálják el, és a pozitív értékelést követően hamarosan megkezdődnek a kóstolások, amelyek fontos lépést jelentenek az úgynevezett új élelmiszer-kategória értékelésében és a tenyésztett hús bevezetésében a hagyományos húsipar fenntartható kiegészítéseként. A CANS emellett több programot is elindított a „Nemzeti Növekedési Alap” támogatásával – beleértve egy új oktatási programot a hallgatók számára –, és tervezi új tudósok alkalmazását különböző egyetemeken.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az InFamily Foods vállalat már a tavalyi év őszén benyújtotta az első sejtalapú húsból készült termékét az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóságnál, a RespectFarms pedig kezdeményezte egy páneurópai kivitelezhetősági tanulmány elkészítését, hogy feltérképezze, a hagyományos mezőgazdaság mennyiben profitálhat a tenyésztett hús fejlesztéséből. //
Kapcsolódó cikkeink
Meghosszabbítja együttműködését a hollandiai SPAR az EG Grouppal
Meghosszabbítja együttműködését a SPAR Netherlands az EG Grouppal (Euro Garages)…
Tovább olvasom >Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a…
Tovább olvasom >Eltávolítja a holland Jumbo a műanyagcsomagolást egyes zöldségtermékeiről
A holland Jumbo eltávolítja a műanyagcsomagolást az országban termesztett paprikáról…
Tovább olvasom >További cikkeink
Asztelnemű kempingezéshez, hajózáshoz, űrhajózáshoz – A nap videója
A Full Windsor mágneses étkészlete, a Magware könnyen összekapcsolódó tányérokból,…
Tovább olvasom >