Felülvizsgálja működését a Beyond Meat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 07. 09:16

A Beyond Meat az értékesítési helyzet romlása közepette felülvizsgálja globális működését. A vállalat november 2-i bejelentésében, hat nappal a harmadik negyedéves eredmény közzététele előtt, a vállalat módosította az egész évre vonatkozó kilátásait, és közölte, hogy felülvizsgálja tevékenységét, illetve 19%-kal csökkenti a nem a termelésben foglalkoztatott alkalmazottainak számát.

A működési költségek csökkentése céljából a stratégiai felülvizsgálat a vállalat szerint magában foglalhatja a vállalat fókuszának bizonyos növekedési lehetőségekre való szűkítését, valamint a bruttó árrés bővítését és a jövőbeli pénzmozgásokat elősegítő tevékenységek felgyorsítását. Az erőfeszítések együtt járhatnak egyes termékcsaládok esetleges kivonásával; a vállalat árképzési struktúrájának bizonyos csatornákon belüli megváltoztatásával; a készletek gyorsított, készpénzkímélő csökkentésére irányuló kezdeményezésekkel; a vállalat gyártókapacitásának és ingatlanterületeinek további optimalizálásával; valamint a vállalat kínai tevékenységének felülvizsgálatával és esetleges átszervezésével.

A létszámleépítés körülbelül 65 alkalmazottat érint, ami a Beyond Meat nem a termelésben foglalkoztatott létszámának 19%-át, illetve a globális munkaerőnek a 8%-át teszi ki.

A vállalat három okból módosította a teljes évre vonatkozó kilátásait: a növényi alapú húsalternatívák amerikai kiskereskedelmi és vendéglátóipari csatornában látott gyengébb teljesítménye; a vártnál alacsonyabb promóciós hatékonyság; és a termékeladások összetételének kedvezőtlen változása miatt. Ez utóbbi elsősorban a vállalat alaptermékeinek, nevezetesen a Beyond Burger, a Beyond Beef és a Beyond Sausage vártnál gyengébb értékesítésében mutatkozik meg bizonyos nem alaptermékekhez képest.

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink