Carrefour Belgium: 25%-kal kevesebb só a kenyérben
A Carrefour Belgiumban bejelentette, hogy a kereskedelmi vállalatcsoport „Act for Food” kezdeményezése keretében 25 százalékkal csökkentette kenyereinek sótartalmát, így kínálva vásárlóinak egészséges élelmiszereket. A belgák átlagosan napi 10 gramm sót fogyasztanak, ami 5 grammal több a WHO által javasol maximális mennyiségnél.
A Carrefour üzletekben kapható kenyerek íze változatlan marad, és a spanyol Formentera szigetről származó tengeri ásványok kombinációját használó ún. Posidonia folyékony sóval kerülnek ízesítésre. Ez a só a normál sónál 32%-kal kevesebb, kb. 8%-nyi nátriumot tartalmaz.
A következő lépés egy sor további termékkategória – így készételek és szószok, mártások – sótartalmának mérséklése lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: a Magyarok kenyere program a magyar gazdák hálaadása
A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar…
Tovább olvasom >Idén már 25 fiatalt támogat a Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram
Második alkalommal hirdették meg a „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogramot”…
Tovább olvasom >Magyarország átvette a Békekenyér-kezdeményezés elnökségét Németországtól
Jövőre Magyarország látja el a berlini fal leomlásának emlékére Németország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott vissza a forgalomból a Müller Drogéria Magyarország
Fémreszelék előfordulása miatt többféle ízesítésű MadeGood Bio Granola müzliszeletet hívott…
Tovább olvasom >A retro játék feltámadását ünnepli a világ, itt az ideje egy kicsit közelebbről is megismerkedni vele
A részben egy 80-as évekbeli játékteremben játszódó Stranger Things című…
Tovább olvasom >Magyar libatollal tör be a globális piacra a GUVET high fashion ruházati márka
Stratégiai megállapodást jelentett be december 3-án Budapesten az FBZ Hungária,…
Tovább olvasom >