Carrefour Belgium: 25%-kal kevesebb só a kenyérben

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 04. 10. 11:55

A Carrefour Belgiumban bejelentette, hogy a kereskedelmi vállalatcsoport „Act for Food” kezdeményezése keretében 25 százalékkal csökkentette kenyereinek sótartalmát, így kínálva vásárlóinak egészséges élelmiszereket. A belgák átlagosan napi 10 gramm sót fogyasztanak, ami 5 grammal több a WHO által javasol maximális mennyiségnél.

A Carrefour üzletekben kapható kenyerek íze változatlan marad, és a spanyol Formentera szigetről származó tengeri ásványok kombinációját használó ún. Posidonia folyékony sóval kerülnek ízesítésre. Ez a só a normál sónál 32%-kal kevesebb, kb. 8%-nyi nátriumot tartalmaz.

A következő lépés egy sor további termékkategória – így készételek és szószok, mártások – sótartalmának mérséklése lesz.


Kapcsolódó cikkeink