Bővíti csicseriborsó-alapú tésztacsaládját a Barilla az Egyesült Államokban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 04. 03. 09:38

A Barilla legújabb egy összetevőből álló, növényi alapú tésztája a csicseriborsóból készült orzo, melyet nemrégiben vezetett be a piacra a tengerentúlon. Az orzo meleg vagy hideg ételek, saláták alapanyagaként egyaránt felhasználható.

A vállalat 2018-ban dobta először piacra gluténmentes, hüvelyesek – csicseriborsó, lencse – felhasználásával készült tésztatermékeit. A csicseriborsó alapú tészták között – a tészta formáját tekintve – az orzón kívül kapható még rotini, a casarecce, spagetti és penne is.

„A tésztapiac vezető szereplőjeként tudjuk, hogy a fogyasztók, ha tésztát választanak, keresik a változatos fajtákat és formákat, amelyekkel ételeik egyedivé varázsolhatók” – mondta el Jean-Pierre Comte, a Barilla Americas elnöke. „A csicseriborsó orzo a hagyományos tésztarecepteken túl is számtalan módon felhasználható, és izgatottan várjuk, hogy a rajongóink mi mindent tudnak vele alkotni. A lehetőségek száma végtelen.”

A csicseriborsó orzo 100 grammban 19 gramm növényi fehérjét tartalmaz. A tészta a Kroger és Meijer üzletekben kapható.

Food Business News

Kapcsolódó cikkeink