Bloody Mary vacsora
A Bloody Mary időtlen idők óta az USA öt legkedveltebb koktélja közé tartozik, nincs olyan kevert ital a világon, amelyet többféle változatban készítettek el a profik. Sok helyen egyik állandó díszítőeleme lett a zellerszár, emellé később erőspaprikát, olajbogyót is tettek. Az amerikaiak amúgy is természetesnek veszik, hogy friss, jó minőségű zöldséget, esetleg egyebet is találnak pálcikára szúrva koktéljukon/ban/alatt/felett, és mivel a Bloody Maryhez kifejezetten könnyű „zakuszkát” készíteni, könnyen elfogadták, hogy az ital mellé került még szalonna, savanyú uborka, garnéla, sajt is.
Bő fél évtizede még mókás mániaként mutattuk be a világ „legnagyobb” Bloody Maryjeit, ám a divat nem múlónak bizonyult, annyira, hogy „iparilag” is alkottak hozzá segédeszközt: pálcák és fémtűk helyett speciális kellék segíti a bárpult mögött állók dolgát, ami – stílszerűen definiálva – egy kifordított koktélesernyővázra hasonlít. //
Kapcsolódó cikkeink
Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta,…
Tovább olvasom >Borravalóval kapcsolatos jogszabályi módosítások
A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szövetségekkel együttműködve új intézkedéseket vezet…
Tovább olvasom >Hideg konyha
A funkcionalitás igénye, a digitalizáció folyamatának felgyorsulása, a fogyasztói trendek…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: lakásfelújításra is fordítható a SZÉP kártyára érkező összeg fele 2025-től
A jövő évtől a SZÉP kártyára érkező összeg felét lakásfelújításra,…
Tovább olvasom >Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >