Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy az amerikai szakácsok 86% -a érdeklődik a mesterségesen előállított húsok, baromfi vagy tenger gyümölcsei iránt a vendégeik számára.

(Fotó: Pixabay)
A Censuswide piackutatási tanácsadó céggel végzett felmérés 251 amerikai séf és élelmiszeripari szakember véleményét vizsgálta meg. Az eredmények a következőket találták:
- A szakácsok 86%-a érdeklődik a termesztett hús vagy baromfi felszolgálása iránt, 22%-uk szerint „nagyon érdekli”
- 84%-uk fontolóra venné, hogy a hagyományos húst termesztett hússal helyettesítsék az étlapjukon, ha az árak hasonlóak lennének
- 77%-uk hajlandó lenne prémiumot fizetni a termesztett húsokért, kétharmaduk pedig 11-15%-kal többet hajlandó fizetni
A megkérdezettek szerint az élelmiszer-biztonság, a környezettel kapcsolatos aggodalmak és a vásárlói igények voltak a leginkább motiválók arra, hogy a mesterségesen előállított húst felvegyék az étlapjukra.
Vegconomist
Kapcsolódó cikkeink
Madárinfluenza árnyékában: korlátozások és kihívások között a magyar baromfiágazat
A 2020-ban Magyarországon felbukkant madárinfluenza járvány máig jelentős hatással van…
Tovább olvasom >A PwC megvette a GKID-t
A GKID megállapodást kötött a PwC-vel, melynek értelmében a PricewaterhouseCoopers…
Tovább olvasom >Egyre népszerűbbek a víziszárnyasok Magyarországon
A 2022-es visszaesést követően a magyarországi keveréktakarmány-gyártás stabilizálódott, miközben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >