Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy az amerikai szakácsok 86% -a érdeklődik a mesterségesen előállított húsok, baromfi vagy tenger gyümölcsei iránt a vendégeik számára.

(Fotó: Pixabay)
A Censuswide piackutatási tanácsadó céggel végzett felmérés 251 amerikai séf és élelmiszeripari szakember véleményét vizsgálta meg. Az eredmények a következőket találták:
- A szakácsok 86%-a érdeklődik a termesztett hús vagy baromfi felszolgálása iránt, 22%-uk szerint “nagyon érdekli”
- 84%-uk fontolóra venné, hogy a hagyományos húst termesztett hússal helyettesítsék az étlapjukon, ha az árak hasonlóak lennének
- 77%-uk hajlandó lenne prémiumot fizetni a termesztett húsokért, kétharmaduk pedig 11-15%-kal többet hajlandó fizetni
A megkérdezettek szerint az élelmiszer-biztonság, a környezettel kapcsolatos aggodalmak és a vásárlói igények voltak a leginkább motiválók arra, hogy a mesterségesen előállított húst felvegyék az étlapjukra.
Vegconomist
Kapcsolódó cikkeink
Tovább javult a járványhelyzet, enyhített a Nébih a baromfik betelepítésre vonatkozó ideiglenes szabályokon
2023. február 1-jétől Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt…
Tovább olvasom >Sejtalapú tejből készített joghurtot a Wilk
A Wilk izraeli élelmiszer-technológiai vállalat elkészítette a világ első, laboratóriumi…
Tovább olvasom >Megérkeztek az gazdákhoz az állatjóléti támogatások
Az idei esztendőben az aszály, az inputanyagok és a takarmány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kormányszóvivő: nincs kibúvó az élelmiszer-árstopszabályok alól
There is no escape from the price cap rules, the…
Tovább olvasom >Már négy olyan rovarfajta van, ami szerepelhet hazai élelmiszerben
Az Európai Bizottság friss döntése alapján a házi tücsökkel együtt…
Tovább olvasom >Sörszövetség: nőtt tavaly a magyarországi sörgyártók forgalma, de nem érte el a pandémia előtti szintet
Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez…
Tovább olvasom >