Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst

Szerző: STA Dátum: 2022. 10. 31. 14:45

A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy az amerikai szakácsok 86% -a érdeklődik a mesterségesen előállított húsok, baromfi vagy tenger gyümölcsei iránt a vendégeik számára.

(Fotó: Pixabay)

A Censuswide piackutatási tanácsadó céggel végzett felmérés 251 amerikai séf és élelmiszeripari szakember véleményét vizsgálta meg. Az eredmények a következőket találták:

  • A szakácsok 86%-a érdeklődik a termesztett hús vagy baromfi felszolgálása iránt, 22%-uk szerint „nagyon érdekli”
  • 84%-uk fontolóra venné, hogy a hagyományos húst termesztett hússal helyettesítsék az étlapjukon, ha az árak hasonlóak lennének
  • 77%-uk hajlandó lenne prémiumot fizetni a termesztett húsokért, kétharmaduk pedig 11-15%-kal többet hajlandó fizetni

A megkérdezettek szerint az élelmiszer-biztonság, a környezettel kapcsolatos aggodalmak és a vásárlói igények voltak a leginkább motiválók arra, hogy a mesterségesen előállított húst felvegyék az étlapjukra.

Vegconomist

Kapcsolódó cikkeink