Ausztriában megjelentek 3D-nyomtatott élelmiszerek
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban. A Revo Foods által kifejlesztett vegán „lazactermék” a gombákból származó mikoproteinből készül, és egészséges tápanyagokban gazdag, például omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ezenkívül a technológia számos más élelmiszer nyomtatására is alkalmazható, és a konyhákban is megjelenhet, segítve a kalória- és tápanyagtartalom nyomon követését. A 3D-nyomtatott élelmiszerek forradalmi lehetőségeket nyitnak az élelmiszeriparban és a fenntarthatóság terén.
Kapcsolódó cikkeink
Törlők viadala
A háztartási papírtörlők mindennapi életünk elengedhetetlen kellékei, amelyek kényelmet és…
Tovább olvasom >Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban
Az Agrárminisztérium a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett,…
Tovább olvasom >Közzétette harmadik Fenntarthatósági jelentését az AutoWallis
Közzétette a tavalyi évről szóló Fenntarthatósági jelentését az AutoWallis Csoport,…
Tovább olvasom >További cikkeink
OECD: Az élelmiszerár-infláció meredeken csökkent a legtöbb országban
Javított kissé idei és jövő évi globális növekedési előrejelzésén a…
Tovább olvasom >A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fogyasztók védelme érdekében az…
Tovább olvasom >Már az üzletek polcain a Szentkirályi Magyarország betétdíjas PET-palackjai
A Szentkirályi Magyarország az elsők között kezdte meg a DRS…
Tovább olvasom >