Ausztriában megjelentek 3D-nyomtatott élelmiszerek
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban.

A kép illusztráció
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban. A Revo Foods által kifejlesztett vegán „lazactermék” a gombákból származó mikoproteinből készül, és egészséges tápanyagokban gazdag, például omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ezenkívül a technológia számos más élelmiszer nyomtatására is alkalmazható, és a konyhákban is megjelenhet, segítve a kalória- és tápanyagtartalom nyomon követését. A 3D-nyomtatott élelmiszerek forradalmi lehetőségeket nyitnak az élelmiszeriparban és a fenntarthatóság terén.
Kapcsolódó cikkeink
Új fenntarthatósági keretrendszer segíti az élelmiszeripari beszállítói láncokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >100 éves a Grüne Woche
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fából épült mintabolttal kísérletezik a Kaufland Szlovákiában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kereskedelem turbulenciában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny 2025. évi díjazottjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kavarodás a tégelyekben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

