Anuga Meat – a globális húsipari fórum

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 25. 09:56

Az október 7-11 között Kölnben megrendezésre kerülő Anuga élelmiszeripari vásáron belül az Anuga Meat biztosít platformot a nemzetközi húsipar szereplői találkozásának. Az eseményen mintegy 600 kiállító és több mint 800 gyártó vesz részt a húsipari ágazatból.

Az idei Anuga Meat „Meet More Meatless” eseménye keretében újfent a vegán és vegetáriánus húsalternatívákat, illetve a fehérjetartalmú növényi alapú húshelyetesítőket helyezi középpontjába.

A kiállítók között – többek között – olyan nagy neveket találunk, mint a Bell, a Beyond Meat és a Tyson.

A résztvevő országok között szerepel Európából Belgium, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország; Dél-Amerikát Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay képviseli.

A húshelyettesítők jövője

Az Anuga abból indul ki, hogy a flexitáriánus piac szakadatlan bővülése mellett a növényi alapú alternatívák, illetve húspótló termékek iránti kereslet is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Egy 2021-es fogyasztói felmérés szerint a fogyasztók több mint kétötöde (41%) – látva a növényi alapú innovációk fejlődését – már nyitottabb az új technológiákra.

A kevesebb húst tartalmazó étrendre váltás okai jellemzően megegyeznek a vegetáriánusok érveivel a húsfogyasztás ellen: részben egészségügyi, részben környezetvédelmi-fenntarthatósági megfontolásokra épül.

A trend következtében a hústermékeket a hűtőkben és polcokon felváltják a szója-, búza-, borsó- és más egyéb alternatív fehérjéből készült élelmiszerek.

ESM

Kapcsolódó cikkeink