Anuga Meat – a globális húsipari fórum
Az október 7-11 között Kölnben megrendezésre kerülő Anuga élelmiszeripari vásáron belül az Anuga Meat biztosít platformot a nemzetközi húsipar szereplői találkozásának. Az eseményen mintegy 600 kiállító és több mint 800 gyártó vesz részt a húsipari ágazatból.
Az idei Anuga Meat „Meet More Meatless” eseménye keretében újfent a vegán és vegetáriánus húsalternatívákat, illetve a fehérjetartalmú növényi alapú húshelyetesítőket helyezi középpontjába.
A kiállítók között – többek között – olyan nagy neveket találunk, mint a Bell, a Beyond Meat és a Tyson.
A résztvevő országok között szerepel Európából Belgium, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország; Dél-Amerikát Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay képviseli.
A húshelyettesítők jövője
Az Anuga abból indul ki, hogy a flexitáriánus piac szakadatlan bővülése mellett a növényi alapú alternatívák, illetve húspótló termékek iránti kereslet is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Egy 2021-es fogyasztói felmérés szerint a fogyasztók több mint kétötöde (41%) – látva a növényi alapú innovációk fejlődését – már nyitottabb az új technológiákra.
A kevesebb húst tartalmazó étrendre váltás okai jellemzően megegyeznek a vegetáriánusok érveivel a húsfogyasztás ellen: részben egészségügyi, részben környezetvédelmi-fenntarthatósági megfontolásokra épül.
A trend következtében a hústermékeket a hűtőkben és polcokon felváltják a szója-, búza-, borsó- és más egyéb alternatív fehérjéből készült élelmiszerek.
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >