Anuga Meat – a globális húsipari fórum
Az október 7-11 között Kölnben megrendezésre kerülő Anuga élelmiszeripari vásáron belül az Anuga Meat biztosít platformot a nemzetközi húsipar szereplői találkozásának. Az eseményen mintegy 600 kiállító és több mint 800 gyártó vesz részt a húsipari ágazatból.
Az idei Anuga Meat „Meet More Meatless” eseménye keretében újfent a vegán és vegetáriánus húsalternatívákat, illetve a fehérjetartalmú növényi alapú húshelyetesítőket helyezi középpontjába.
A kiállítók között – többek között – olyan nagy neveket találunk, mint a Bell, a Beyond Meat és a Tyson.
A résztvevő országok között szerepel Európából Belgium, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország; Dél-Amerikát Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay képviseli.
A húshelyettesítők jövője
Az Anuga abból indul ki, hogy a flexitáriánus piac szakadatlan bővülése mellett a növényi alapú alternatívák, illetve húspótló termékek iránti kereslet is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Egy 2021-es fogyasztói felmérés szerint a fogyasztók több mint kétötöde (41%) – látva a növényi alapú innovációk fejlődését – már nyitottabb az új technológiákra.
A kevesebb húst tartalmazó étrendre váltás okai jellemzően megegyeznek a vegetáriánusok érveivel a húsfogyasztás ellen: részben egészségügyi, részben környezetvédelmi-fenntarthatósági megfontolásokra épül.
A trend következtében a hústermékeket a hűtőkben és polcokon felváltják a szója-, búza-, borsó- és más egyéb alternatív fehérjéből készült élelmiszerek.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >