A Walmart az amerikai vidék oltásfelelőse

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 01. 26. 11:06

Az USA piacvezető kereskedője a gyérebben lakott vidéki területeken is képes a lakosság beoltását biztosítani, saját pozícionálása szerint. A hálózatába tartozó 5000 patikán keresztül ez havi 10-13 millió adag oltás beadását jelenti, megfelelő vakcinaellátottság esetén.

A kiskereskedő óriás az oltások biztosítását különösen fontosnak tartja azokban a régiókban, ahol az emberek csak korlátozottan férnek hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Arra is készen áll, hogy közösségi szervezetekkel együttműködve működtessen oltópontokat az üzletei környezetében.

Tömegek elérése

A bejelentést január 22-én  tette közzé blogjában Dr. Cheryl Pegus, a Walmart egészségügyi és wellness ügyvezető alelnöke aki 2020 végén csatlakozott a Walmarthoz a Cambia Health Solutions-től, ahol főorvos és a fogyasztói egészségügyi megoldások elnöke volt.

Walmart egészségügyi vezető

Dr. Cheryl Pegus, a Walmart egészségügyi és wellness ügyvezető alelnöke

Azt is kiemelte, hogy a Walmartnak csaknem 4000 telephelye van az ország olyan részein, amelyet az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatási Minisztériuma orvosilag alulellátott területként jelöl, vagy ahol viszonylag kevés gyógyszertár működik. Ezeken a területeken a vállalat személyzetet és egyéb forrásokat kíván biztosítani az oltások beadására olyan helyszíneken is, mint a templomok, a stadionok és az ifjúsági központok, a helyi közösségekkel együttműködve.

USA szerte a Walmart hetente kb. 150 millió embert szolgál ki üzleteiben, és szövetségi gyógyszertári partnerként a COVID-19 elleni dózisok országos leosztásából kaphat, amit a Walmart és Sam’s Club gyógyszertárakban tesz elérhetővé.

A Walmart egészségügyi szolgáltató is

A Walmart még karácsony előtt megkezdte saját gyógyszerészei oltását Új-Mexikóban. Úgy vélik, hogy a patikák dolgozóinak kell majd a tömeges oltást levezetni, ezért ők élveznek elsőbbséget. A következő állomás a Walmart székhelye, Arkansas állam. A Reuters jelentése szerint a Walmart legközelebb Georgia, Indiana, Louisiana, Maryland, New Jersey, Dél-Karolina, Texas, Illinois és Puerto Rico területén kezdi el az oltások  beadását.

Walmart egészségügyi központ

Az elérhető egészségügyi szolgáltatások körét bővíti 22 új központja megnyitásával a Walmart

A Walmart bővíteni kívánja egészségügyi szolgáltató szerepét. A társaság tavaly ősszel kezdte meg a Medicare-tervek értékesítését, és 2021 végéig legalább 22 egészségügyi központot kíván megnyitni.

Az Amazon is felajánlkozik

Eközben az Amazon a múlt héten bejelentette, hogy egy pop-up oltóklinikát nyit január 24-től seattle-i székhelyén, együttműködésben a Virginia Mason Franciscan Health szervezetével.  Az Amazon január 20-án írt Biden elnöknek, hogy felajánlja szolgáltatásait az oltások terjesztésében.

-Készen állunk arra, hogy egységeinket, informatikai és kommunikációs képességeinket és szakértelmünket felhasználjuk a kormány oltási erőfeszítéseinek támogatására – írta Dave Clark, az Amazon nemzetközi fogyasztói vezérigazgatója az elnöknek címzett levelében.

Amazon felajánlkozás

Az Amazon nyílt levélben ajánlotta fel az oltásban való részvételét a frissen beiktatott elnöknek

Kapcsolódó cikkeink