A szakma legnagyobb hazai ünnepe

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 11. 18. 15:19

Hat éve, 2014-ben nyitotta meg először kapuit a Sirha Budapest az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia szakemberei előtt a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Azóta a kiállítás alkalomról alkalomra fejlődik, megújul, hogy mind a látogatók, mind a kiállítók számára egy színvonalas üzleti eseményt biztosítson, ahol a szakma, az innovációk és látványos programok kerülnek előtérbe. A rendezvényről Tihanyi Klárát, a Sirha Budapest 2020 kiállítási igazgatóját kérdeztük.

Tihanyi Klára
kiállítási igazgató
Sirha Budapest 2020

Munkánk eredményeként legutóbb, 2018-ban 17 ország mintegy 300 kiállítója mutatkozott be a 21 500 fős szakmai közönségnek, akik 35 országból, többek között Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból, Horvátországból, Szlovákiából, Szerbiából, Montenegróból és Romániából érkeztek. Mindezzel nemcsak a közép-kelet-európai régió legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa-szakkiállításává nőtte ki magát a rendezvény, de a Sirha Nemzetközi Hálózat legnagyobb kiállításává az alapító lyoni esemény után.

Ennek megtartásában fontos mérföldkő volt 2018-ban, hogy az érdeklődésre való tekintettel két pavilonra bővítettük a kiállítást, így az új pavilonban dedikált versenyhelyszínt tudunk biztosítani a sütő-, cukrász-, és kávéipari kiállítóknak. A verseny- és konferenciahelyszíneknek külön fontossága van a Sirha Budapest esetében, hiszen szakmai találkozóhelyként látogatóink számára az üzletkötések mellett széles program- és konferenciakínálatot biztosítunk. 2020-ban is visszatér a Bo­cuse
d’Or magyar döntője, melyen az ország legjobb szakácsai versenyeznek az ország képviseleti jogáért nemzetközi színtéren, és a kiállítás lesz a helyszíne a Közétkeztetési Szakácsversenynek, és a Sirha Budapest Desszert Versenynek is. És minthogy említettem a megújulás fontosságát, 2020-ban új versennyel is készülünk, mégpedig a Jeunes Chefs Rôtisseurs-rel, ahol 27 évnél fiatalabb szakácsok mérkőznek meg egymással. A programok mellett, pedig aktuális témákat vizsgáló konferenciakínálattal készülünk.

A folyamatosan bővülő, részletes programkínálatunk megtalálható a www.sirha-budapest.com weboldalon, csakúgy, mint a kiállítói lista vagy a díjmentes regisztráció az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia szakembereinek.

Egy ilyen összetett kiállítás szervezése természetesen hatalmas kihívás, melyben sok segítséget kaptunk szakmai partnereinktől és támogatóinktól, így köszönettel tartozunk a Metrónak, a Trade magazinnak, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, a Magyar Pékszövetségnek és még egy sor másik szakmai szervezetnek. //

Kapcsolódó cikkeink