Szardínián terjeszkedik a Metro Italia

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 20. 09:15

A Metro Italia bejelentette, hogy 2025 tavaszán megnyitja harmadik áruházát Szardínia szigetén, amellyel a régió fellendülő turisztikai és vendéglátóiparát kívánja kiszolgálni.

Az új, Olbiában nyíló üzlet különböző továbbfejlesztett szolgáltatásokkal igyekszik a nagyobb termékvolument kezelni és a hatékonyságot növelni.

A vásárlók többcsatornás – cash and carry, éttermekbe történő közvetlen kiszállítás valamint a Mercato Online, a kereskedő több mint 100 000 gasztronómiai terméket magába foglaló non-food online piactere – kínálatának előnyeit élvezhetik majd.

Szardínia iránti elkötelezettség

A Metro Italia elkötelezett a turizmusáról híres Szardínia iránt, ahol a HoReCa szektorban a foglalkoztatottság jelentős növekedése tapasztalható. A vállalat már 95 szardíniai vállalkozással működik együtt, hogy választékába a helyi termékek széles választékát beemelje.

A Metro szardíniai forgalma a 2022-2023-as pénzügyi évben 8%-kal nőtt a 2021-2022-es pénzügyi évhez képest – közölte a vállalat.

Ezzel az új üzlettel Lazio után Szardínia lesz az közép- és dél-olaszországi régió, amely a második legtöbb Metro Italia üzletnek ad otthont. Az új lokáció a Cagliariban (1996 óta) és Sassariban (2005 óta) már működő helyszíneket követi a sorban.

Logisztikai beruházás

Ez a szardíniai beruházás egy új, a toszkániai Potederában (Pisa) 2025 tavaszán nyíló 9 000 négyzetméteres, food service disztribúciós célú logisztikai platformról a közelmúltban érkezett bejelentést követi.

ESM

Kapcsolódó cikkeink