A király visszatér
Kulináris kreatív laboratóriumot és gasztronómiai innovációs múzeumot nyit az egykori világhírű elBulli étterem helyén, a Costa Braván Ferran Adrià. A következő forradalom a gasztronómiában a tudás forradalma lesz – hangsúlyozta az 56 éves, eddig három Michelin-csillagot elnyerő Adrià, akit a molekuláris gasztronómia úttörőjeként, a földkerekség egyik legtehetségesebb és legtalálékonyabb szakácsaként tartanak számon.
Adrià nem egyszerűen újra nyitja, vagy korszerűsíti éttermét. A régi elBulli – amelyet ötször választottak a világ legjobb éttermének a brit The Restaurant magazin a világ TOP 50 Étterme-szavazásán – helyén elBulli1846 néven nyílik majd meg 2020-ban az új intézmény. Az 1846-os szám tisztelgés Auguste Escoffie francia „séfkirály” előtt, aki ebben az évben született, és akit az „haute cuisine”, azaz a magas konyhaművészet népszerűsítőjeként tartanak számon. Az elBulli1846-ban egy 15-20 fős csapat a gasztronómiai kreativitás és az innovációs lehetőségek határainak feszegetésére készül, de a szó hagyományos értelmében nem lesz étterem; kulináris innovációs múzeumként, kiállítási térként is fog működni, és egy sor gasztronómiai projekt kapcsolódik majd hozzá, így például egy digitális gasztroarchívum is. //
Kapcsolódó cikkeink
Michelin-csillagfényben tündököl a 8. Debrecziner Gourmet
Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: június 14. és…
Tovább olvasom >Michelin-csillagos séftől is tanulnak egy szegedi középiskola diákjai
Bernard Fournier olaszországi Michelin-csillagos séftől is tanulnak egy Erasmus+ program…
Tovább olvasom >A Hisa Franko lett Szlovénia első háromcsillagos étterme
A Hisa Franko lett Szlovénia és a kelet-európai régió első…
Tovább olvasom >További cikkeink
Íze: torta, formája: amit csak elképzelsz!
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben ötödik alkalommal rendezte meg a…
Tovább olvasom >MVI Közgyűlés 2024
Május 15-én került megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2024. évi…
Tovább olvasom >Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott Aranynap-díjat…
Tovább olvasom >