Michelin-csillagfényben tündököl a 8. Debrecziner Gourmet

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 02. 11:46

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet-n, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. A Master Good főtámogatásával megvalósuló háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra. A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

A fesztivál 34 kiállítóval jelentkezik, többek között jelen lesz a Babel Budapest, az Iszkor (Mályinka), a Páva (Székelyudvarhely), a Bobajka (Tarcal), az Almavirág (Derecske) és a Horgonyzó (Tiszalök). A Debrecziner Gourmet idei kísérőprogramjai között izgalmasnak ígérkezik a Tiago Sabarigo főzőbemutató és kóstoltatás, a Streetkitchen-kerekasztal és könyvbemutató, a Kávépörkölő show a Wellingtonnal, de lesz Molekuláris koktélshow és Stand Up Comedy, sőt, akár az EB-mérkőzéseket is megnézhetjük falatozás közben. 

A házigazda szerepében Jókuti Andrással találkozhat a közönség.

A 2024-es tematika: a négy elem 

2024-ben minden kiállítónk szabadjára engedheti fantáziáját, és megcsillogtathatja kreativitását, ugyanis ezúttal a tűz, a víz, a levegő és a föld, vagyis a 4 alapelem kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

 Felragyog a Michelin-csillag is: 2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.

Kapcsolódó cikkeink