A britek egyharmada nem bánná, ha vegán lenne a karácsonyi vacsorája

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 29. 09:29

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a britek egyharmada nem bánná, ha karácsonyi vacsorája húsmentes, sőt, vegán lenne.

A British Corner Shop nemzetközi online szupermarket tanulmánya szerint a britek egyre nagyobb számban hajlandók a húst – így pulykát, marhát és sonkát – növényi alapú élelmiszerre váltani. A vegetáriánus és vegán termékek iránti egyre növekvő érdeklődés kapcsán a kutatás kiemelte, hogy tavaly decemberben mintegy 266 ezren kerestek a Google keresőben „vegetáriánus karácsonyi ételeket” és 182.660-an „vegán karácsonyi vacsorát”.

A trend természetesen a nagy láncok figyelmét sem kerülte el és számos kereskedő bővíti ennek megfelelően vegetáriánus és vegán karácsonyi kínálatát – jelezte Hannah Ward, a British Corner Shop vegán életmód- és táplálkozási szakértője, hozzátéve, hogy ezek némelyikét saját webshopjukban is kínálják.

Az Aldi idén a valaha volt legszélesebb és legolcsóbb karácsonyi kínálattal rukkolt elő, melyben számos új termék is megtalálható, köztük tejmentes sajtok. Az Asda eddigi “legnagyobbnak és leginnovatívabbnak” nevezett 2022-es vegán karácsonyi választékában “minőségi termékeket kínál megfizethető áron”. A Tesco ünnepi vegán választékával mindenki igényeit szeretné kielégíteni, így kínálatában szerepel növényi alapú Wellington szelet és a garnélarák tempura is. A Sainsbury’s sem maradt le: Taste the Difference márkája alatt különböző növényi alapú ételeket vett fel  árucikkei sorába.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink