7000 forintos töltött káposzta, 1800 forintos rétes – brutálisak az árak a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 11. 17. 10:59

Budapesten idén is megkezdte működését a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, ahol azonban nemcsak a karácsonyi hangulat, hanem az árak is felfűtik az érdeklődést. Az eseményen láthatóan nemcsak a fények és a díszítések ragyognak, hanem a kemény árak is megjelentek. A TikTokon megosztott videók és a Blikk helyszíni riportja alapján számos szolgáltató kínálja portékáit igen borsos áron.

Elképesztő árakon mennek a népszerű étkek (a kép illusztráció)

A lángosok ára például elérheti a 4500 forintot, míg a mangalicakolbász és a lazacsteak is 5500 és 7900 forintba kerülhet. Az egyik legfelkapottabb, ugyanakkor egyik legdrágább fogás a csirkepaprikás, ami nem kevesebb, mint 10400 forintért cserébe vihető haza. Ezen áron azonban kapunk mellé savanyú káposztával töltött almapaprikát is. Emellett a menüben szerepel töltött káposzta 7000, saslik 5000, rétes 1800 forintért, de akár 400 forintot is elkérhetnek azért, hogy becsomagolják az édességet.

A híres gulyás sem maradhat el az eseményről, amely 4500 forintért kapható műanyag tálban, de ha valaki emlékbe is szeretné vinni a bográcsot, akkor már 8500 forintba kerül. A beszámolók szerint a turisták kifejezetten kedvelik ezt a lehetőséget, gyakran kérik ezt a változatot.

Ugyanakkor a Blikk helyszíni riportja szerint a vásár látogatói nem csak magas árakon kénytelenek étkezni. A téren elérhető napi menüket is megvásárolhatják 1500 forintért, bár ezt sok helyen nem hangoztatják nagy hangon. Az előírások szerint azonban minden árusnak biztosítania kell ezt az opciót a magyar vásárlók számára.

A sült gesztenye továbbra is a vásár egyik kedvelt csemegéje, bár ára 10 deka esetében már 2500 forint, tavaly pedig még 2000 forint volt ez az összeg. A Vörösmarti téri karácsonyi vásár így egyaránt kínál kihívásokat és kedvezményeket az érdeklődőknek, akiknek választása függ a pénztárcájuktól és az ízlésüktől.

Kapcsolódó cikkeink