3D nyomtatott növényi lazacfilét árusít a Billa

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 05. 09:57

A Billa osztrák szupermarketlánc a Revo Foods gombaalapú lazacfiléjét kínálja vásárlóinak, melyet a cég 3D nyomtatással állít elő.

A Billa a terméket a növényi alapú koncepcióra épülő Billa Pflanzilla láncában kínálja – állítása szerint a szupermarketek közül elsőként.

Ausztriában növényi alapú halak és tenger gyümölcsei esetében volt látható a legnagyobb, több mint 1000%-os forgalomnövekedés, ami annak köszönhető, hogy ebben a kategóriában még kisebb a termékek száma – közölte az anyavállalat REWE Group a NielsenIQ adataira hivatkozva.

Növényi alapú lazac

A Revo Foods növényi alapú halfilé a természetes lazac ízét és megjelenését utánozza, omega-3-at, borsófehérjét és vitaminokat tartalmaz.

A gombaalapú lazacfilé zsírtartalma ráadásul alacsonyabb, mint a valódi halé.

A bécsi startup Revo Foods 2021-ben növényi alapú füstölt lazacot hozott forgalomba.

Árazás

A Billa különböző intézkedéseket vezetett be a növényi alapú termékek megfizethetősége érdekében.

Az árcsökkentésen kívül azt is biztosítja, hogy az állati eredetű megfelelővel rendelkező új termékeket ugyanolyan vagy alacsonyabb áron kínálják.

Kutatások szerint a növényi alapú tej eladások 2020 és 2022 között 21%-kal nőttek Ausztriában.

Míg azonban a növényi tejet 20%-kal, az állati tejet csupán 10%-os adó terheli, ami dobozonként, illetve literenként 15 és 25 centes árkülönbséget eredményez, ez pedig különösen a magas árak és infláció idején érezhető.

ESM

Kapcsolódó cikkeink