Csehországban közösen fejleszt elektromosautó-töltő infrastruktúrát a Billa, a Penny és a Shell

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 02. 09:58

Stratégiai partnerséget kötött a Billa, a Penny és a Shell Csehországban, amelynek keretében a vállalatok az elektromos járművek töltőberendezéseinek fejlesztését támogatják.

A partnerek közterületi töltőket telepítenek elektromos autók számára a csehországi Billa és Penny üzletekhez kapcsolódóan – áll a Billa közleményében.

A kezdeményezés segíti a Shellt abban, hogy 2050-re elérje a karbonsemlegességet, mely célt a Billa 2040-re kívánja megvalósítani.

A Shell idén április óta kínál saját megoldást az elektromos autók töltésére Csehországban a Shell Recharge márkanév alatt.

A vállalat célja továbbá, hogy prémium töltést kínáljon az elektromos autók tulajdonosainak olyan helyeken, ahol az emberek hosszabb időt töltenek, például bevásárlóközpontokban.

Felelősségteljes megközelítés

Andreas Jüterbock, a Billa Czechia értékesítési igazgatója kifejtette:

– A fenntarthatóság alapelvei, valamint az emberekkel és a környezettel szembeni felelősségteljes hozzáállás számunkra prioritást élvez. A Shell-lel való partnerség több szempontból is stratégiai jelentőségű. A töltőállomások telepítése az egyik lépés csoportunk kötelezettségvállalásának teljesítésében és azon ügyfeleink támogatásában, akik úgy döntöttek, hogy ezt a fenntartható irányvonalat támogatják.

– A stratégiai partnerségnek köszönhetően az autótöltéssel kapcsolatban is kényelmet kínálunk vásárlóinknak, hiszen a telepített kapacitásnak köszönhetően fél órán belül, azaz az üzletünkben történő bevásárlás alatt teljesen vagy jelentős mértékben feltölthetik elektromos járművüket – tette hozzá a szakember.

Shell Recharge

A Shell Recharge töltőállomások 180 kW-os töltési teljesítményt kínálnak, ami több mint háromszorosa a gyorstöltésre szolgáló 50 kW-os és a normál töltésre szolgáló 22 kW-os töltőállomásokon elérhető teljesítménynek.

A Shell Recharge kísérleti töltőállomást a Penny Česká Republika polnai áruházában állították fel.

Daniel Vagaský, a Shell Czechia vezérigazgatója elmondta:

– A Shellnél az a célunk, hogy az elektromos járművek tulajdonosai ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatást kapjanak, mint a hagyományos járművek tulajdonosai, és ez magában foglalja a töltés elérhetőségét is.

– Azzal, hogy lehetővé tesszük a járművek mindennapi bevásárlás során történő töltését, a tulajdonosok gyors és könnyen elérhető szolgáltatást kapnak, amely az elektromos jármű használók sajátos igényeihez igazodik.

ESM

Kapcsolódó cikkeink