Széles körű ESG beruházási programot valósít meg a Nádudvari
Átfogó környezettudatos fejlesztési programot valósít meg az idén a Nádudvari Élelmiszer Kft. Decemberben fejeződik be az a 650 millió forintos zöldfejlesztési program, amelynek költségeit saját, illetve állami forrásokból, valamint az OTP Bank által nyújtott zöld hitelből finanszírozták.
A cikk a Trade magazin 2023/12-01. lapszámában olvasható.
A széles körű beruházás meghatározó eleme a napelemrendszer bővítése, így a korábbi, üzemenkénti 50 kW-os kapacitás 200 kW-ra nő. A tejüzemben a jegesvizes technológiai hűtőrendszer rekonstrukciója új hűtőgépcsoport-aggregát telepítésével, a mirelit üzemben az ammóniás hűtőrendszer cseréje korszerűbb megoldásra, továbbá a hűtőaggregátokból származó hulladékhő hasznosítása melegvíz előállítására. Sőt, a vállalatnál arról is döntöttek, hogy minden olyan dolgozó számára, aki vállalja, hogy kerékpárral érkezik munkába, egy vadonatúj biciklit biztosítanak.
Kísérletek folynak a csomagolások műanyagtartalmának csökkentésére is: az E-mentes termékcsaládok csomagolásánál 50%-kal csökkent a műanyag-felhasználás, ami évi 10 tonnával kevesebb műanyagot jelent, valamint a most októberben bevezetett, 125 g-os gyümölcsjoghurtok első perctől már egy új típusú, papírszélű pohárban kerültek a boltok polcaira. //
Related news
New subsidies help animal breeders
The Ministry of Agriculture is supporting the sustainability of domestic…
Read more >Tensions are rising in the Canary Islands between locals and tourists
Tensions are rising in the Canary Islands between locals and…
Read more >A unique application based on objective indicators is launched: the HBLF Diverse and Fair Workplace recognition application period has opened
The recognition of the Diverse and Fair Workplace can be…
Read more >Related news
BH AgrárTrend Index: the outlook for the Hungarian food industry has stabilized
The assessment of the situation of the actors of the…
Read more >Shrink inflation is getting worse
Dishwashing detergent, sweets, sour cream, cottage cheese, kefir and camembert…
Read more >NGM: innovation means the future of the food industry, State Secretary Gergely Fábián handed over new developments
In the framework of the Food Supplier Development Program (ÉLIP…
Read more >