Mindennapi kenyereink
Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.
A három kategória győztese:
Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)
Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)
Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //
Related news
The ancient beer that has been given a new life is made from surprising ingredients
An ancient Mesopotamian beer recipe has now been given a…
Read more >The price of bread is constantly rising
Minister of Agriculture István Nagy announced that the price of…
Read more >Hungarian bread won an international award
Although there are still preconceptions about Hungarian products in many…
Read more >Related news
(HU) Asztelnemű kempingezéshez, hajózáshoz, űrhajózáshoz – A nap videója
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >(HU) Amikor az Úr áldását adja a pizzarendelésre – A nap képe
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >