Mindennapi kenyereink
Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.
A három kategória győztese:
Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)
Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)
Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //
Related news
Natur’A bread range
Lantmännen Unibake’s newest brand, the Natur’A bread range contributes to…
Read more >The flavors of the past are the health of the future
The Hungarian Bakers’ Association announced the 14th professional competition in…
Read more >Invitation to the XIV. Saint Stephen’s Day Bread Competition of the Hungarian Bakers’ Association
The Hungarian Bakers’ Association has officially launched the 14th annual…
Read more >Related news
Organic food in mass catering?
The Hungarian Organic Culture Association has launched a petition for…
Read more >The number of foreign tourists in Romania increased by 7 percent in May compared to the previous year
The number of foreign tourists in Romania increased by 7…
Read more >(HU) Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >