Mindennapi kenyereink

By: Trademagazin editor Date: 2023. 09. 25. 11:10

Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.

A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.

Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.

A három kategória győztese:

Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)

Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)

Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //

Related news