Mindennapi kenyereink
Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.
A három kategória győztese:
Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)
Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)
Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //
Related news
This year, 25 young people are already supported by the Magyarok Kenyere a Jövőért Scholarship Program
The “Hungarian Bread for the Future Scholarship Program” was announced…
Read more >Hungary took over the presidency of the Peace Bread Initiative from Germany
Next year, Hungary will chair the “Bread of Peace” initiative…
Read more >Bread basket value
A drasztikus változásokat hozó válságévek után 2023-ban a sütőipar költségeinek…
Read more >Related news
The Wonderful Mandarin – Video of the Day
Our readers are already familiar with Yoshihiro Okada’s “works”: he…
Read more >What they won’t do for freshness! – Picture of the day
There is a cult of fresh food in Scandinavian countries…
Read more >