Mindennapi kenyereink
Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.
A három kategória győztese:
Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)
Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)
Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //
Related news
Natur’A bread range
Lantmännen Unibake’s newest brand, the Natur’A bread range contributes to…
Read more >Invitation to the XIV. Saint Stephen’s Day Bread Competition of the Hungarian Bakers’ Association
The Hungarian Bakers’ Association has officially launched the 14th annual…
Read more >István Nagy: daily bread and farmers’ livelihoods cannot be jeopardized
Daily bread and the livelihood of farmers cannot be jeopardized,…
Read more >Related news
Tokaj announces art competition with a total prize of ten million forints
Tokaj is announcing an art competition with a total prize…
Read more >Heat from deep below: Hungarian geothermal energy is an untapped treasure
Although Hungary has excellent geothermal potential, thermal heat currently accounts…
Read more >