Mindennapi kenyereink
Idén már tizenkettedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét a Magyar Pékszövetség. A megmérettetés célja 2023-ban is a sütőipari vállalkozásának ösztönzése volt izgalmasabb, újítóbb, rendhagyó péktermékek megalkotására, így gazdagítva a hazai kenyérválasztékot. A szervezet három kategóriában várta nevezéseket: Szent István-napi kenyér, Innovatív kenyér és a tavaly újdonságként bevezetett, Sétáló Sütemény.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ország minden sarkából összesen 85 termékkel neveztek a pékek, ami miatt a zsűrizés időtartama már két napra nőtt. A tapasztalatok szerint a hagyományos kenyérgabonákból készült lisztek mellett egyre népszerűbbnek számítanak ezek alternatívái: a szakmai zsűri találkozott tönköly, alakor, tönke és úgynevezett kékliszt felhasználásával készült péktermékekkel is. Ugyanakkor az alkalmazott fűszerek is meglepték a bírálóbizottságot – kóstoláskor igen merész és izgalmas ízeket fedezhettek fel a kenyerekben.
A három kategória győztese:
Szent István napi Kenyér: Durumkenyér – Heim Endre (Heim Sütöde Bt.)
Innovatív Kenyér: Aranymetszés – Fülep Ádám (Balmaz-Sütöde Kft.)
Sétáló sütemény: Málnás-pisztáciás pékfagylalt Éles Szilárd (Szinobor Kft.). //
Related news
The best breads in Hungary were selected
The XIII. organized by the Hungarian Bakers’ Association ended today…
Read more >Bread may become even more expensive
The Hungarian government’s plans to expand the manufacturing industry are…
Read more >Related news
Sustainable catering in Hungary: pioneers of the year 2024
In Hungary, sustainability is one of today’s most important challenges,…
Read more >