Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a San Franciscó-i Bar Crenn étterem vendégei: a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után először került sor sejttenyésztett csirke felszolgálására vendéglátóhelyen.

Sejttenyésztett csirke a Michelin-csillagos étteremben
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az Upside Foods laboratóriumában kitenyésztett csirkehúst az ismert séf vette az étlapjára, amin egyébként 2018-ban szerepelt utoljára húsétel. A szerencsés vendégeknek – akiket egy közösségimédia-versenyen keresztül választottak ki – egy tempura tésztában sült kreatív csirkeételt szolgáltak fel, a köretet pedig Crenn saját farmjáról származó ehető virágok és zöldek alkották.
Az amerikai fine dining világában a hírek szerint lassan trenddé válik a „hagyományos” húsok elhagyása a menüből, sok népszerű high-end séf és étterem kötelezte el magát e gondolat mellett, köztük a 2010-es évek óta rendszeresen a világ 10 legjobb étterme közé választott, három Michelin-csillagos New York-i Eleven Madison Park is.//
Related news
Genius in a bottle
The level of environmental pollution associated with the packaging and…
Read more >Nyári kedvenc a jegeskávé
A kávékedvelők több mint fele rendszeresen vagy alkalmanként fogyaszt jegeskávét…
Read more >A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy…
Read more >Related news
(HU) A lepárlás elveszett művészete – A nap képe
Sorry, this entry is only available in Hungarian.
Read more >(HU) Társadalmi felelősségvállalás napot tartott a METRO
Sorry, this entry is only available in Hungarian.
Read more >(HU) Báránytálalás Szecsuanban – A nap videója
Sorry, this entry is only available in Hungarian.
Read more >