Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a San Franciscó-i Bar Crenn étterem vendégei: a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után először került sor sejttenyésztett csirke felszolgálására vendéglátóhelyen.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az Upside Foods laboratóriumában kitenyésztett csirkehúst az ismert séf vette az étlapjára, amin egyébként 2018-ban szerepelt utoljára húsétel. A szerencsés vendégeknek – akiket egy közösségimédia-versenyen keresztül választottak ki – egy tempura tésztában sült kreatív csirkeételt szolgáltak fel, a köretet pedig Crenn saját farmjáról származó ehető virágok és zöldek alkották.
Az amerikai fine dining világában a hírek szerint lassan trenddé válik a „hagyományos” húsok elhagyása a menüből, sok népszerű high-end séf és étterem kötelezte el magát e gondolat mellett, köztük a 2010-es évek óta rendszeresen a világ 10 legjobb étterme közé választott, három Michelin-csillagos New York-i Eleven Madison Park is.//
Kapcsolódó cikkeink
Lavazza Espresso Maestro Nespresso kompatibilis kapszulák
Élvezd azon földrész aromáit, ahol a fák mélyen lélegeznek, és…
Tovább olvasom >Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >