Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a San Franciscó-i Bar Crenn étterem vendégei: a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után először került sor sejttenyésztett csirke felszolgálására vendéglátóhelyen.

Sejttenyésztett csirke a Michelin-csillagos étteremben
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az Upside Foods laboratóriumában kitenyésztett csirkehúst az ismert séf vette az étlapjára, amin egyébként 2018-ban szerepelt utoljára húsétel. A szerencsés vendégeknek – akiket egy közösségimédia-versenyen keresztül választottak ki – egy tempura tésztában sült kreatív csirkeételt szolgáltak fel, a köretet pedig Crenn saját farmjáról származó ehető virágok és zöldek alkották.
Az amerikai fine dining világában a hírek szerint lassan trenddé válik a „hagyományos” húsok elhagyása a menüből, sok népszerű high-end séf és étterem kötelezte el magát e gondolat mellett, köztük a 2010-es évek óta rendszeresen a világ 10 legjobb étterme közé választott, három Michelin-csillagos New York-i Eleven Madison Park is.//
Related news
Lavazza Espresso Maestro Nespresso-compatible capsules
From this year our popular Espresso Maestro Classico and Intenso…
Read more >Lab-grown meat business Upside Foods to cut jobs
The cultivated-meat producer cited “an uncertain macroenvironment” for the cuts.…
Read more >Genius in a bottle
The level of environmental pollution associated with the packaging and…
Read more >Related news
Young Hungarians cook at home – fast food is not trendy
The majority of Hungarian young people rarely or never go…
Read more >KSH: the number of guests (1.4 million) in tourist accommodation establishments increased by 17 percent and the number of guest nights (3.4 million) by 16 percent compared to a year earlier in April
In April 2025, 1.4 million guests spent 3.4 million guest…
Read more >MBH quick analysis: The tourism sector excelled in another month
After a strong March, tourism in Hungary continued to thrive…
Read more >