Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a San Franciscó-i Bar Crenn étterem vendégei: a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után először került sor sejttenyésztett csirke felszolgálására vendéglátóhelyen.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az Upside Foods laboratóriumában kitenyésztett csirkehúst az ismert séf vette az étlapjára, amin egyébként 2018-ban szerepelt utoljára húsétel. A szerencsés vendégeknek – akiket egy közösségimédia-versenyen keresztül választottak ki – egy tempura tésztában sült kreatív csirkeételt szolgáltak fel, a köretet pedig Crenn saját farmjáról származó ehető virágok és zöldek alkották.
Az amerikai fine dining világában a hírek szerint lassan trenddé válik a „hagyományos” húsok elhagyása a menüből, sok népszerű high-end séf és étterem kötelezte el magát e gondolat mellett, köztük a 2010-es évek óta rendszeresen a világ 10 legjobb étterme közé választott, három Michelin-csillagos New York-i Eleven Madison Park is.//
Related news
Lavazza Espresso Maestro Nespresso-compatible capsules
From this year our popular Espresso Maestro Classico and Intenso…
Read more >Lab-grown meat business Upside Foods to cut jobs
The cultivated-meat producer cited “an uncertain macroenvironment” for the cuts.…
Read more >Genius in a bottle
The level of environmental pollution associated with the packaging and…
Read more >Related news
A new pocket opens on the SZÉP card with the name Active Hungarians
Everyone is the architect of their own health, the Active…
Read more >MTÜ: government proposals further strengthen the competitiveness of domestic hospitality
The government’s proposals further strengthen the competitiveness of domestic hospitality,…
Read more >Bagels of the Year 2024: Karl Confectionery and Még1kiflit Bakery on the podium
The Hungarian Confectionery Association announced the Beggar of the Year…
Read more >