Speciális célú élelmiszer- és tápszerösszetevőket fejleszt támogatással a Sole-Mizo vezette konzorcium
Tejfehérje-alapú, speciális célú élelmiszer- és tápszerösszetevőket fejleszt 996,44 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás felhasználásával a Sole-Mizo Zrt. vezette konzorcium.
A projektben a konzorciumvezető Sole-Mizo mellett részt vesz a Medifood Hungary Innovation Kft., a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – közölték kedden az MTI-vel közleményben. A nemrégiben kezdődött kutatás-fejlesztési projekt három évig tart. A projekt keretében a Sole-Mizo Zrt. tejfehérje-előállítás és -fejlesztés területén lévő ismereteire, a MATE élelmiszer-tudományi kutatási képességeire, a Medifood Hungary Innovation Kft. klinikai tápszerek területén szerzett tudására építve MPI/MPC-alapú speciális fehérjekeveréket állítanak elő. A tejfehérje izolátumok/koncentrátumok (MPI/MPC) a tejipar által előállított fehérjekészítmények, amelyeket egyebek között sporttevékenységnél, illetve a gyógyászatban alkalmaznak. Ezeket a Sole-Mizo Zrt. csornai üzemében már ma is magas minőségben, nagy mennyiségben állítják elő – ismertetik közleményben.
A konzorcium a program során kidolgoz egy jelölési rendszert és hozzá kapcsolódó tanúsító védjegyet, amely objektíven, tudományosan alátámasztva mutatja a fehérjeforrásnak tekinthető élelmiszertermékek, fehérjekészítmények, illetve az ezeket tartalmazó élelmiszerek, speciális gyógyászati célra szánt tápszerek fehérjetápértékét – közölte a Sole-Mizo Zrt.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Shady Girl kúpvirág, a MATE új hivatalos fajtája
Több éves kutató és nemesítői munka eredményeként CPVO oltalom alá…
Tovább olvasom >Tovább erősítette pozícióját a MATE a QS agrártudományi rangsorában
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az idei esztendőben is…
Tovább olvasom >Egészségtudatos gamereknek fejlesztett italt az Arla Foods Ingredients
A dán-svéd tejipari multinacionális Arla Foods Ingredients Progamer néven magas…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH-elemzés: 3,7%-on állt az infláció áprilisban
A várakozásunkat némileg alulmúlva, 3,7%-ra emelkedett az infláció éves üteme…
Tovább olvasom >Jégkrémtrendek 2024: új ízek, mentesek és vegánok, fogyasztáshoz igazított kiszerelések
A jó idővel érkezik a jégkrémek csúcsszezonja. Ebben a kategóriában…
Tovább olvasom >Rómába érkezett a Hungarian Food Business Program
Varsó és Bukarest után Róma városa adott otthont az Agrármarketing Centrum…
Tovább olvasom >