Spanyolország, a fenntartható borok földje
Jó borok tekintetében Spanyolország minden kétséget kizáróan a világelsők között van. Ám a spanyol borok nem csak minőségben iránymutatóak, de organikusság szempontjából is példát statuálnak.
A spanyol organikus bortermelők június elején mutatják be termékeiket a madridi IFEMA-n. Az IWSR Drinks Market Analysis nemrég végzett kutatása szerint 2022-re évente több mint egymilliárd palack organikus bor fog fogyni világszerte.
A ’90-es évek eleje óta az organikus szőlészetek száma megötszöröződött Spanyolországban: jelenleg 106 ezer hektáron teremnek a világ legjobb organikus és / vagy biodinamikus szőlői. 2017-ben a spanyolok 939 ökoborászattal büszkélkedhettek. Mára ez a szám 1000 fölé emelkedett.
A madridi seregszemlére többek között La Riojából, Castilla La Manchából, Andaluciából, Murciából, Valenciából, Baszkföldről, Castilla y Leónból, Granadából, Navarrából és számos más területről érkeznek majd organikus borok, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Zöldítené lábnyomát a Coviran
A spanyol kiskereskedelmi szövetkezet, a Coviran karbonlábnyomának csökkentése és hálózatának…
Tovább olvasom >Tavaly 5%-kal bővült a spanyol Alcampo saját márkás választéka
A spanyol Alcampo hiper- és szupermarketlánc mintegy 281 saját márkás…
Tovább olvasom >Még több saját márkás terméket kínál a Makro Spanyolországban
Négyszáznál is több saját márkás cikkelemet vezetett be a Makro…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >