Zöldítené lábnyomát a Coviran

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 07. 11:44

A spanyol kiskereskedelmi szövetkezet, a Coviran karbonlábnyomának csökkentése és hálózatának fenntarthatóbbá tétele érdekében teljes ellátási láncára ki kívánja terjeszteni a megújuló energiahasználatot.

Konkrét lépések eredményeként a granadai Atarfeban működő központja 2022-ben egy kibővített fotovoltaikus erőművet kapott, míg 2023-ban a vitoriai logisztikai platformon telepítettek napelemeket a belső igények kielégítésére. Idén a vállalat tervei szerint országosan folytatódik logisztikai központjaiban a napenergia-hasznosítási projekt.

A kiskereskedő új üzletmodelljében kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság, és egy tanácsadó szolgáltatás támogatja a szövetkezet tagjait a legköltséghatékonyabb megoldások megtalálásában.

A Coviran javította logisztikai központjainak hőszigetelését, és olyan innovatív stratégiá­kat vezetett be, mint a hűtött rekeszajtók az energiaveszteség minimalizálása érdekében. Emellett olyan hőmérséklet-szabályozó rendszert vezetett be, amely termográfokat és szárazjeget használ a fagyasztott termékek hűtéséhez, optimalizálva a szállítás hatékonyságát.

Kapcsolódó cikkeink