Spanyolország, a fenntartható borok földje

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 04. 25. 11:10

Jó borok tekintetében Spanyolország minden kétséget kizáróan a világelsők között van. Ám a spanyol borok nem csak minőségben iránymutatóak, de organikusság szempontjából is példát statuálnak.

A spanyol organikus bortermelők  június elején mutatják be termékeiket a madridi IFEMA-n.  Az IWSR Drinks Market Analysis nemrég végzett kutatása szerint 2022-re évente több mint egymilliárd palack organikus bor fog fogyni világszerte.

A ’90-es évek eleje óta az organikus szőlészetek száma megötszöröződött Spanyolországban: jelenleg 106 ezer hektáron teremnek a világ legjobb organikus és / vagy biodinamikus szőlői. 2017-ben a spanyolok 939 ökoborászattal büszkélkedhettek. Mára ez a szám 1000 fölé emelkedett.

A madridi seregszemlére többek között La Riojából, Castilla La Manchából, Andaluciából, Murciából, Valenciából, Baszkföldről, Castilla y Leónból, Granadából, Navarrából és számos más területről érkeznek majd organikus borok, írja az ESM.

Kapcsolódó cikkeink