Vegán lazacfilét és ráktortát fejlesztenek
Két kanadai startup kormányzati segítséggel fejlesztheti tovább a vegán tenger gyümölcsei következő generációjának előállításához szükséges technológiát.

(Fotó: Pixabay)
A torontói székhelyű startup, a New School Foods támogatást kapott több kormányzati ügynökségtől, köztük a Protein Industries Canada-tól teljes értékű vegán tengeri termékeinek fejlesztésére, melynek célja a hagyományos tenger gyümölcseihez hasonló állag, íz, táplálkozási előnyök és főzési tapasztalat utánzása. Hároméves munkájuk során a fejlesztők egyedülálló technológiát hoztak létre. Ez irányított fagyasztással a halakban található izomrostokat és kötőszöveteket utánzó struktúrát hoz létre, amelyet aztán ízesítenek.
Egy másik startup, a Modern Meat kifejlesztett egy szabadalmaztatott vegán tenger gyümölcsei receptet
A cég nemrég befejezte a prototípusok kezdeti tesztelését, és az elkövetkező néhány hónapban tovább kíván lépni a kezdeti gyártási folyamatokkal. A termelési kapacitások növelése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy termékei kielégítsék a nagyobb éttermek és kiskereskedők igényeit.
Kapcsolódó cikkeink
Átadták az Agrár Innovációs Díjakat
A hazai innovátorok kivételes teljesítményének elismerésén túl fontos tudatosítani a…
Tovább olvasom >A folyamatos fejlődés jelentheti a magyar alma számára a jövőt
Azt tapasztaljuk, hogy nemcsak mi akarunk fejleszteni, hanem a termelők…
Tovább olvasom >Fontos mérföldkő a Bioeast országok közös kutatási terveinek bemutatása
Bemutatta makró-régió kutatási és innovációs menetrendjét a 11 közép- és…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Több cukrot, lisztet, olajat, tejet, csirkemellet és tojást vehetünk mostantól a SPAR-üzletekben
Közeledik a húsvét, az ünnep ideje, s a legtöbb családban…
Tovább olvasom >Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem
Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a…
Tovább olvasom >KávéBár Bazár 2023 – A Millenárison tartják meg a kávé- és bárvilág seregszemléjét
Mintegy ötven kiállító termékeiből kóstolhatnak a látogatók szombaton és vasárnap…
Tovább olvasom >