Utólagos útdíjfizetés a KUPON-nál, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. hivatalos fizetési közreműködőjénél

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 19. 09:48

2024. január 1-től jelentős mértékben átalakult a megtett úttal arányosan fizetendő elektronikus útdíjfizetési rendszer (e-útdíj-rendszer, HU-GO rendszer). A változások hatására, az úgynevezett fizetési közreműködői szerepkör megjelenésével rugalmasabbá vált az útdíjak utólagos fizetése.

A szerepkör létrehozásával a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) megnyitotta az utat az úthasználók számára az utólagos útdíjfizetés széles körű eléréséhez. Az első fizetési közreműködői szerződést a társaság a KUPON Kft.-vel kötötte meg.

A fizetési közreműködő által biztosított utólagos útdíjfizetési konstrukciót a HU-GO regisztrációval rendelkező felhasználók igényelhetik. A konstrukció segítségével jelentősen javulhat a felhasználók likviditása. A prepaid, előre fizetéses konstrukciót használó HU-GO ügyfeleknek fel kell tölteniük egyenlegüket, amely értéke folyamatosan csökken az úthasználatuk hatására. Az utólagos díjfizetési konstrukcióban a fizetési közreműködő pénzügyi felelősséget vállal az ügyfél úthasználatáért, majd hetente kiszámlázza neki a megtett úttal arányos útdíját. Ezzel utólag, hetente kell a pontos elszámolás alapján kifizetnie úthasználati díját a fizetési közreműködőnek. A konstrukció másik, nagy előnye, hogy nem fordulhat elő olyan eset, hogy az ügyfél azért kap bírságot, mert számlájáról elfogy az előre feltöltött egyenleg.

Az utólagos útdíjfizetési konstrukció iránt érdeklődőknek érdemes felvenniük a kapcsolatot a KUPON Kft.-vel a hugopostpaid.hu honlapon, vagy munkanapokon 9 és 17 óra között a +36 1 556 6777-es telefonszámon, esetleg az info@hugopostpaid.hu e-mail címen. A KUPON Kft. a  hugopostpaid.hu oldalát javasolja, hiszen az ügyfelek a honlapon egyszerűen és gyorsan tudnak regisztrálni, ajánlatot kérni, a szerződéshez szükséges adataikat megadni.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink