Úszik a sikerben az év első védjegyes terméke, az élő amur

Szerző: STA Dátum: 2024. 01. 03. 09:30

Nagy öröm a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy számára, hogy 2024. első napjaiban nemcsak az új esztendőt köszönthetjük, hanem legújabb védjegyes termékünket, az élő amurt is. Gratulálunk a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnek, amely az élő hal kategóriában elsőként csatlakozott a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez.

A pontyfélék családjába tartozó amur Kína északi részén és Szibériában őshonos. Nevét a két ország határán található Amur folyóról kapta. Magyarországon 1963-ban honosították meg. Bár eredendően folyóvízi hal, ma már a világ szinte minden részén tenyésztik tavakban és víztározókban is, hiszen hatékonyan tisztítja meg azokat az elburjánzó vízinövényektől. Az amur gazdasági jelentőségét tovább fokozza jó húsminősége, valamint gyors és gazdaságos növekedése.

A kiváló minőség tanúsításához azonban ennél is többre van szükség

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség haltermelő egységeiben az amurt igen magas szintű körülmények közt tenyésztik. A halak stresszmentes környezetben, optimális átfolyóvíz és oxigénszint mellett növekszenek. Takarmányozásuk szigorúan GMO-mentes abrakkal történik. Egészségi állapotukat rendszeresen ellenőrzik, egyedsűrűségüket az állatjóléti előírásoknak megfelelően alakítják. Mindezek együttes teljesülésének köszönhetően a szövetség kizárólag olyan minőségű élő amurt kínál eladásra, amely mostantól méltán viselheti a KMÉ-védjegyet.

KMÉ

Kapcsolódó cikkeink