Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Kapcsolódó cikkeink
Új témakör a SIRHA Budapest szakkiállításon
2024. március 5–7. között ismét várja a szakembereket a SIRHA Budapest szakkiállítás,…
Tovább olvasom >Úttörő munka
Az aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretei között adta…
Tovább olvasom >Whisky-perszonalizáció
A whisky ízének alakítása, megváltoztatása nem teljesen új találmány, néhány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rövid és hosszú távon is csökkent a kiskereskedelmi boltok száma a magyar piacon
A magyar kiskereskedelmi boltok száma jelentős csökkenést mutat mind rövid,…
Tovább olvasom >A klímaváltozás felforgatta a globális olívaolaj-piacot is
Az olívaolaj globális ára drasztikusan emelkedett az elmúlt évben, miközben…
Tovább olvasom >Nagy potenciál van a hazai fürjtojástermelésben
Magyarországon egyre népszerűbbek a tápanyagban gazdag fürjtojások, és ennek következtében…
Tovább olvasom >