Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Nestlé supports weight control in key markets with new protein-based products
Tapping the protein trend, Nestlé keeps developing solutions to meet…
Read more >Best Global Brands: the most valuable brands in 2024
This autumn global brand consultancy Interbrand unveiled its Best Global…
Read more >Related news
Recognition of Consumer Protection Excellence: Honoring the Best of 2024
This year’s outstanding consumer protection officers and special award recipients…
Read more >The Joy of Giving! – SPAR stores collect non-perishable food for people in need
The Hungarian Maltese Charity Service and SPAR Hungary have launched…
Read more >KSH: industrial production decreased by 0.2 percent in October
In October, the volume of industrial production fell by 0.2…
Read more >