Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Buyers of Nestlé products can help the needy in several ways in May
Between May 9 and 22, Tesco customers can once again…
Read more >Nestlé invests CHF 80m in plant-based food plant in Serbia
Swiss food giant Nestlé has invested CHF 80m in the…
Read more >Garden Gourmet Falafel
Garden Gourmet Falafel has arrived! By eating plant-based products rich…
Read more >Related news
The latest issue of Trade magazin is out now!
The digital version is available with more content once again…
Read more >FAO: global food prices increased for the second month in April on a monthly basis
In April, global food prices rose for the second month…
Read more >Beauty care travels at breakneck speed
Beauty care is one of the fastest growing markets in…
Read more >