Új káposztaféle jött divatba Európában, óriási rá a kereslet
A hagyományos hegyes káposzta és egy vörös káposzta keresztezésével hozták létre a „violetti”-ként emlegetett új, csúcsos és lila káposztafélét néhány éve holland nemesítők – írja a Haszon.hu.
A FreshPlaza szerint a meglehetősen új zöldség az elterjedt fejeskáposztáknál kévésbé tömör, egy fej pedig nagyjából 500-800 gramm. Igen sokoldalú, könnyen és gyorsan felhasználható zöldség. Különböző ételek, például saláták készíthetők belőle, valamint alkalmas tartósításra is.
Az elmúlt években jellemzően nagyobb volt rá a kereslet, mint a kínálat Európában. Különösen a skandináv országok szupermarketjei tartottak rá igényt. Azonban a szaporítása kissé nehézkesen indult be, ezért a termelők nem tudtak lépést tartani a rendelésekkel.
Az Agroinform megjegyzi, idén valószínűbb, hogy lesz belőle elegendő a piacokon, mivel Portugáliában, Hollandiában és Spanyolországban több mint 600 hektáron fogják termeszteni egész évben hagyományos- és biokörülmények között is.
Kapcsolódó cikkeink
Árérzékenység zöldségfogyasztás: új trendek a magyar vásárlók körében
A magyar vásárlók az inflációs válság közepette egyre inkább odafigyelnek…
Tovább olvasom >Eltűnhet a málna, terem a banán, új háziállatok lesznek a magyar mezőgazdaságban
Aggasztó a helyzet a klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében. Olyan növényfajok…
Tovább olvasom >Grillpraktikák a hangulatos nyáresti étkezéshez
A hangulatos nyáresti étkezések központi eleme a grillezés, ami egyszerre…
Tovább olvasom >További cikkeink
A vadhús egészséges, de alig fogyasztjuk
A vadhús Magyarországon ritkaságnak számít a mindennapi étkezések során, pedig…
Tovább olvasom >AM: kétszáz milliárd forint érhető el a mezőgazdasági és élelmiszeripari fejlesztésekhez
Szeptember 17-től két új, összesen 200 milliárd forint értékű felhívásra…
Tovább olvasom >Árérzékenység zöldségfogyasztás: új trendek a magyar vásárlók körében
A magyar vásárlók az inflációs válság közepette egyre inkább odafigyelnek…
Tovább olvasom >