Széles skálán mozognak a húsvéti slágercikkek árai

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 26. 12:35

Az ünnepek közeledtével megindult a húsvéti készülődés, és a boltok polcait már ellepték az ünnepkörhöz jellemző termékek. Természetesen a sonka, füstölt csülök, előre csomagolt kalácsok és friss zöldségek mellett tojások és csokoládék viszik a prímet. Az árak azonban eléggé széles skálán mozognak…

A legnagyobb különbségek az árakban és ajánlatokban mutatkoznak meg. A csokoládé figurák esetében a gyártói márkák árai meghaladják a 10 ezer forintot kilogrammonként, míg a diszkontok saját márkás termékei jellemzően kedvezőbb árazással rendelkeznek.

A VG gyűjtése szerint a Kinder Meglepetés – vagyis Kinder Tojás – ára így alakul:

  • Auchan – 389 forint
  • Tesco – 375 forint
  • Spar – 375 forint
  • Aldi – 262 forint
  • Lidl – 262 forint

A friss tojások árai 40 forinttól kezdődnek, és akár 70-90 forintig is terjedhetnek darabonként. A zöldségárakban szintén jelentős különbségek figyelhetők meg, a legdrágább árakat az Auchan kínálja, míg a Lidl a legkedvezőbb árakkal rendelkezik.

A húsvéti sonka árak is széles skálán mozognak, a füstölt csülök és lapocka ára például 2000-4000 forint kilogrammonként, a füstölt termékek technológiájától és minőségétől függően. Az Aldi és Lidl kínálata viszonylag szűkös, ám kedvező árakkal rendelkezik a kategóriában.

Összességében tehát érdemes figyelni a boltok kínálatát és árait, hogy az ünnepi vásárlások során a legkedvezőbb ajánlatokat találjuk meg.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink