Sorra zárnak be az éttermek a nyugati országrészben (is)

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 10. 30. 11:14

Sok étterem Nyugat-Magyarországon továbbra sem tudott újra megnyitni, és a bezárások sorozata még mindig érezteti hatását. A hullámok elkezdődtek tavaly áprilisban Győr-Moson-Sopron megyében, és egyes helyek még mindig új bérlőt keresnek.

A kép illusztráció

Az egyik ilyen népszerű hely, a soproni söröző a Várkerületen, amely kerthelyiséggel és utcai terasszal rendelkezett, hosszú ideig népszerű volt a helyiek és a turisták körében. Sztárok, politikusok és művészek is gyakran látogatták, és a falakat fotók díszítették, amelyeken ők szerepeltek. Ez volt az utolsó olyan hely a városban, ahol még nem olyan régen élő zongoristával is kísérték az ebédet. Tavaly nyár végén bezárt a soproni Várkert Café & Restaurant, majd a Graben Étterem is, és velük együtt még további hat népszerű soproni hely, köztük azóta újranyitott Hotel Lővér – számolt be a Telex.

A bezárt vendéglátóhelyek a soproni belvárosban is azt mutatják, hogy mennyire visszaesett a turizmus, mivel az ilyen helyek közül sok még mindig várja új bérlőjét. A Fogas a Tűztorony közelében, a Rókalyuk Söröző a várkerületben, és számos más hely is bezárta az ajtókat a történelmi belvárosban. Az egyetlen kivétel az említett Hotel Lővér, amely a Danubius Hotels Zrt. új üzemeltetőjével kinyitott 2022 áprilisában, miután 2022 októberében bezárt.

Mosonmagyaróváron tavaly szeptemberben néhány hely jelezte a bizonytalan idejű szünetet, és novemberben a bezárások elértek Győr környékét is. A pannonhalmi főapátság által fenntartott luxusétterem, a Viator, azóta már csak konferencia- és rendezvényközpontként működik – a jelenségről a hellovidek.hu számolt be.

Győrben az egyik legismertebb hely, az Arrabona Ételbár előre meghirdette november 26-i búcsúhétvégéjét, és a bezárás előtt soha nem látott rohamot élt meg. Az öreg és levitézlett szendvicsütő is kitüntetést érdemelne, mivel az utolsó hétvégén százakért készítette a hely legendás gombás melegszendvicseit. A cégvezető, Mike Zoltán, egy vendéglátós kollégának adta emlékbe a 40 éves berendezést.

Kapcsolódó cikkeink