Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 07. 04. 11:02

Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin által is ajánlott népszerű étterem. A hír az étterem hivatalos Facebook oldalán jelent meg, ahol a csapat bejelentette, hogy július 28-ig még foglalhatnak asztalt azok, akik szeretnék megtapasztalni a Laurel egyedülálló gasztronómiai élményét.

A kép illusztráció

Az étterem csapata az elmúlt évek során számos kihívással szembesült és jelentős fejlődésen ment keresztül. A Laurel a Covid-19 világjárvány idején is talpon maradt, amikor több száz gourmet-dobozt csomagoltak és szállítottak házhoz, valamint lakásétteremként is működtek. Részt vettek számos fesztiválon, gasztronómiai kalandokban Erdélyben, és létrehozták testvéréttermüket, a Csopaki Restit. Olykor Sütiboltként is működtek, ami tovább színesítette kínálatukat és tevékenységi körüket.

Az étterem bejelentése szerint a döntés nehéz szívvel született meg. „…bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér” – olvasható a bejegyzésben. A csapat elmondása szerint mindent megvalósítottak, amit az étteremből ki lehetett hozni, és most új fejezetet nyitnak a vendéglátásban.

Bár a Laurel bezárása sokakat meglepett és elszomorított, a tulajdonosok új terveken dolgoznak. Ígéretük szerint hamarosan hírekkel szolgálnak arról, milyen új terveik vannak a vendéglátásban. „Mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak” – tették hozzá.

A Laurel bezárása egy jelentős korszak végét jelenti a budapesti gasztronómiai színtéren. Az étterem öt év alatt számos magasságot és mélységet élt át, és sokak számára nyújtott felejthetetlen élményeket. Azok, akik szeretnék még egyszer átélni a Laurel varázsát, július 28-ig megtehetik.

A Laurel történetének lezárása egyben új lehetőségeket is jelent, és a csapat optimistán tekint a jövőbe, új terveikkel és álmaikkal. Az étterem bezárása után is biztosak lehetünk benne, hogy a Laurel öröksége tovább él majd a budapesti gasztronómiai közösségben.

Kapcsolódó cikkeink