Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik legmagasabb gasztronómiai kitüntetésével, két Michelin-csillaggal büszkélkedhet: a tatai Platán Gourmet és a Budapesti Stand. Mindkét étterem kiemelkedő szereplője a hazai fine dining szcénának, és egyedi megközelítéssel képviselik a magyar gasztronómiát.
A Platán Gourmet, amely a Dining Guide TOP10-es listáján az első helyet foglalja el, különleges gasztronómiai filozófiát követ. Az étterem szezonális alapanyagait saját kertészetéből szerzi be, és különösen ügyel a friss, természetes hozzávalókra, amelyekkel megteremtik az autentikus és egyben exkluzív élményt. Ennek az exkluzivitásnak azonban ára van: egy nemrégiben készült TikTok videó tanúsága szerint egy kétfős vacsora ára 230 920 forint volt. Az élmény különlegessége a látványos tálalástól a különleges ízekig terjed, így a vendégek valóban emlékezetes estét tölthetnek el – írja a Pénzcentrum.
A Platán Gourmet története és sikere nem csupán a díjakban mérhető. Pesti István séf a Tatai-tó partján, festői környezetben alakította ki az éttermet, amely egy öreg platánfa árnyékában rejtőzik. A séf már évek óta bizonyítja, hogy nem csupán a főváros lehet egy fine dining étterem otthona: a Platán Gourmet Budapesttől 50 kilométerre vonzza a gasztronómia szerelmeseit, akik értékelik az étterem kifinomult, természetközeli szemléletét.
Kapcsolódó cikkeink
A sütőtök: sokoldalú és egészséges téli csemege
A sütőtök karakteres íze miatt az őszi és téli hónapok…
Tovább olvasom >Borravalóval kapcsolatos jogszabályi módosítások
A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szövetségekkel együttműködve új intézkedéseket vezet…
Tovább olvasom >Tovább bővült a HÍR védjegyes termékek köre
A X. Jubileumi Termelői Közösségek Napján 12 pályázó 22 terméke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OECD feljavította globális GDP-növekedési előrejelzését 2025-re
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az eddigi 3,2…
Tovább olvasom >Drágulhat a karácsonyi menü: mire számítsunk az ünnepi időszakban?
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, sokan már tervezik a karácsonyi…
Tovább olvasom >Jellinek Dániel az Auchan új stratégiájáról beszélt
Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa négy év tárgyalássorozat után…
Tovább olvasom >